• Turkhane Logo

Buldan: Çalınan mazbataların hesabını 23 Haziran’da soracağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Beyaz tülbentli annelere saldıranla, İstanbul’da ve bölgede mazbataları gasp eden aynıdır. 23 Haziran’da bu yaptıklarının hesabını soracağız” dedi.

15:43 14 Mayıs 2019 Salı
Buldan: Çalınan mazbataların hesabını 23 Haziran’da soracağız
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Beyaz tülbentli annelere saldıranla, İstanbul’da ve bölgede mazbataları gasp eden aynıdır. 23 Haziran’da bu yaptıklarının hesabını soracağız” dedi.





Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


BU AÇIKÇA BİR SANDIK DARBESİDİR

YSK’nın, AKP’nin seçim işleri komisyonu gibi çalışarak İstanbul seçimlerini iptal ettiğini belirten Buldan, “Tıpkı HDP’lilerin mazbatalarını iptal etmeleri gibi İstanbulluların iradesini gasp ettiler. Şaibeli olan seçim değil, YSK’dır. Bu açıkça bir sandık darbesidir. Çıkmış utanmadan ‘oylar çalındı’ diyorlar. Halkın aklıyla dalga geçiyorlar. İstanbul’da oylar değil, AKP ve YSK eliyle halkın iradesi çalındı” ifadelerini kullandı.

BUNLAR DARBE MEKANİĞİNDEN BESLENİYORLAR

Buldan şunları söyledi: “Daha geçen hafta bölgede 10 muhtarın mazbatasına el konuldu. YSK kendisini halk iradesinin üstünde görüyor. 26 belediyemizi tecrit altına almaya çalışıyorlar şimdi de. Cizre’de emniyet amiri ‘kanuna aykırı ama yapacağız’ diyor. Bunlar darbe mekaniğinden besleniyorlar ve cesareti Ankara’dan alıyorlar. Halkımızın iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız, el konulan belediyelerimizin de yerlerde tekmelenen annelerimizin hesabını da 23 Haziran’da sandıkta bir kez daha soracağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

CİZRE’YE SAHİP ÇIKMAYAN İSTANBUL’A DA SAHİP ÇIKAMAZ

Önemli olanın demokrasiye sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Buldan, “Cizre’ye sahip çıkmayan, İstanbul’a da sahip çıkamaz. Halk iradesini gasp eden bu darbe mekaniğine karşı tüm toplumsal kesimlerin mücadele etmesi gerekir. Bir otoriter sistemle karşı karşıyayız. Beyaz tülbentli annelere saldıran elle, İstanbul’da, Bölge’de mazbataları gasp eden el aynıdır. Cizre’de kanunu tanımıyorum diyen zihniyetle, İstanbul’da halk iradesini yok sayan zihniyet aynıdır.” dedi.

HALK YSK’DAN BÜYÜKTÜR

Buldan şunları dile getirdi: “Hani hep dünya 5’ten büyüktür’ diyor ya, biz de halk YSK’den büyüktür diyoruz. HDP demokrasinin yanındadır, HDP ezilenlerin, iradesi gasp edilenlerin, barışın, özgürlüğün yanındadır. HDP 31 Mart’ta güç dengesini değiştirdi. Otoriter anlayışı geriletti. Türkiye halklarına umut verdi. Türkiye 31 Mart’taki kararlılığını 23 Haziran’da sürdürecek. Daha güçlü bir Demokrasi İttifakı diyoruz.”

ASIL DEMOKRASİ REFORMUNU HALK YAPACAK

AKP’nin seçimleri kaybedince demokrasiyi hatırladığını belirten Buldan, “Bu baskıcı rejimle yönetemeyeceklerini kendileri de görüyor aslında. Ama önemli olan ne yaptıklarıdır. Annelere her gün saldırıyorlar, aydınlar cezaevine atılıyor, sanatçılar fişleniyor. Soruyoruz, demokrasi reformunuz bu mudur. Hukuku devre dışı bırakan bir hükümet hangi demokrasi reformunu yapacak. Hiç kuşkunuz olmasın asıl demokrasi reformunu halkın kendisi yapacak” şeklinde konuştu.

HER ŞEY MUHTEŞEM OLACAK

Buldan, “İstanbul için şimdi ‘her şey çok güzel olacak’, ‘daha güzel’ olacak diyorlar ya, biz de inanın her şey muhteşem olacak diyoruz” ifadelerini kullandı.

TARİHİ BİR SORUMLULUKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Türkiye’nin daha fazla uçuruma sürüklenmemesi için Öcalan’ın mesajının görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Buldan, “Demokrasiden yana tüm kesimler tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya. Siyaset alanının çözüm mecrası olduğu bilinciyle herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz. Açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına kimse kulak tıkayamaz, sessiz kalamaz. Hukuki bir talep olan tecridin kaldırılması talebinin garanti altına alınmasıyla Türkiye’de bir rahatlama olacak” dedi.

Son güncelleme: 15:43 14.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı