• Turkhane Logo

Bu kez Soylu devrede: Davutoğlu ekibinin polis korumaları çekildi

Yeni parti kurma hazırlığı yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibine yönelik baskı giderek artıyor.

22:35 10 Ağustos 2019 Cumartesi
Bu kez Soylu devrede: Davutoğlu ekibinin polis korumaları çekildi
Yeni parti kurma hazırlığı yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibine yönelik baskı giderek artıyor.



Oda TV’de yer alan habere göre, Davutoğlu ve ekibine Türkiye’deki terör tehditleri nedeniyle daha önce verilmiş olan polis korumalarının, parti kurma hazırlıkları nedeniyle geri çekildiği iddia ediliyor.

2018 yılında AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan istifa eden, Davutoğlu ekibindeki Selim Temurci, Oda TV’ye yaptığı açıklamada, iddiayı doğrularken kendisinin AKP İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra koruma istemediğini, ancak güvenlik gereği koruma kararının devam ettiğini ve en son 2-3 ay önce uzatıldığını söylüyor.


Temurci, “Bizim eski Ankara İl Başkanımız Nedim Bey (AKP Ankara eski İl Başkanı) bir televizyon programına katıldı. Nedim Bey’in programından sonra kendisinin koruma kararının kaldırıldığını, Nedim Bey bana bildirdi. Dün de bizim Konya Taşkent’te programımız vardı. O programdayken arkadaşlarımız aradı, ‘efendim sizin birkaç ay önce uzatılan koruma kararınız kaldırıldı’ denildi” diye konuştu.

Koruma kararının doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından kaldırıldığını belirten Selim Temurci, “İstanbul İl Emniyeti’nin bir tasarrufu değil. Direkt Ankara merkezden, İçişleri Bakanlığı tarafından kaldırılıyor. Dolayısıyla 2-3 ay önce uzatılan karar İçişleri Bakanlığı’nca kaldırılıyor. Nedim Bey’e ve bize böyle bir uygulama yapılmış oluyor” ifadesini kullanıyor.

“Bunlar bizi yolumuzdan uzaklaştıracak bir şey değil” diyen Temurci, “Türkiye’de siyasetin hangi noktalara geldiğini göstermesi açısından, ülkemiz adına üzüldük” yorumunu yapıyor.

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu için de benzer bir şeyin gerçekleştiğini duyduklarını dile getiren Temurci, “Siyaset yapanların en büyük koruyucusun önce inancımız gereği rabbimiz daha sonra da milletimiz olduğuna inanan insanlarımız” diyor.

Son güncelleme: 22:35 10.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı