• Turkhane Logo

“Bu böyle yarım kalır mı?” diyen İnce, 2023’de tekrar aday olacağını açıkladı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin adayı olan Muharrem İnce, 2023 yılında yapılması beklenen genel seçimlerde yeniden cumhurbaşkanlığı için aday olacağını duyurdu. İnce, aday olacağını söyledikten sonra “Bu böyle yarım kalır mı?” dedi.

10:14 12 Eylül 2019 Perşembe
“Bu böyle yarım kalır mı?” diyen İnce, 2023’de tekrar aday olacağını açıkladı
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin adayı olan Muharrem İnce, 2023 yılında yapılması beklenen genel seçimlerde yeniden cumhurbaşkanlığı için aday olacağını duyurdu. İnce, aday olacağını söyledikten sonra “Bu böyle yarım kalır mı?” dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterdiği Muharrem İnce, Habertürk TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile girdiği seçim yarışı için “Yenildim, yenilgiyi kabul edemedim, kapatın artık” diyen İnce, “Bir ay daha zamanım olsaydı kazanırdım” diyerek adaylığının geç açıklandığını vurguladı.

“AKP BENİM ADAYLIĞIMLA YARA ALDI”


Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu otel odasında öğrendiğini ve kampanya için çekilen fotoğrafların ilk o zaman çekildiği belirten Muharrem İnce, seçim için yeterli hazırlık yapamadığından şikâyet etti. CHP’yi adaylığını geç açıklamakla suçlayan İnce, Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimlerinde yara aldığını ve AKP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra oy kaybetmeye başladığını belirtti.

“Bu böyle yarım kalır mı?” diyen Muharrem İnce, 2023’de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar Cumhurbaşkanlığına aday olacağını söyledi. “Meydanlar dolacak Muharrem İnce aday olacak. Bu böyle yarım kalır mı?” sözleriyle adaylığında ısrarcı olduğunu belirtti.

“Ekrem İmamoğlu aday gösterilirse bağımsız aday mı olacaksınız?” sorusuna cevap veren İnce, “İmamoğlu benim arkadaşım. Başarılı bir seçim geçirdi. Belki seneye Kasım’da seçim olur. İmamoğlu hakkında ağzımdan tek kelime alamazsınız” dedi.

ZEYREK: O GECE BİR GENERAL TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİNİZ Mİ?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in “Bir general tarafından tehdit edildiniz mi?” sorusuna İnce, “Deniz Zeyrek beni tehdit edecek adam anasından doğmadı.” şeklinde cevap verdi.

“O gece sarhoştu, bir general tehdit etti, Tayyip Erdoğan’dan para aldı, NATO askerleri kaçırdı. Afgan askerleri kaçırdı, eşi kaçırıldı, odaya kilitlediler. Tam 11 senaryo var.” diyen Muharrem İnce, “Hadi biri doğru diyelim. Diğer 10’unu kim uydurdu? İtibar avcılığı. Birileri o gece düğmeye bastı. Benim hatam var, umudu tazeledik, kazanırız dedik. Meydanları doldurduk, iktidarı değiştirebileceğimize inandırdık. Partiden 8,5 puan fazla aldım. 40 sene sonra 30’u geçtik. O akşam birileri düğmeye bastı.” dedi.

Otel odasına çekildi eleştirilerine cevap veren İnce,  “O gece nerede kalacağım? İkinci tura kalacağımızı inanıyorduk. İkinci tura kalınca CHP’ye gidemezdim, çünkü rozeti çıkarmıştım. CHP’ye gidersem ikinci turda İYİ Partililere ne diyecektim? Üç hesabı vermesi gereken niye ben oluyorum? Benim örgütüm, bilgisayarlarım yok ki, CHP Genel Merkezi’nin bilgisayarları çökmüşse hesabı niye ben veriyorum” yanıtını verdi.

“ADAM KAZANDI” MESAJI BİR HATAYDI

O gece alkollü olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Muharrem İnce, “İçki içerim ama o gece içmedim” dedi. Seçim gecesi gazeteci İsmail Küçükkaya’ya attığı “Adam kazandı” mesajının bir hata olduğunu kabul eden İnce, “O da benim yanlışım oldu. O mesajı ben attım. Hatamı yaptım? Evet, hata yaptım” ifadesini kullandı.

Seçim gecesi kendisini destekleyenlerin “bizi yalnız bıraktı” eleştirilerini kabul eden İnce, “Çok haklılar onlardan özür diliyorum. Haklılar keşke çıksaydım. Bugün geriye dönme şansım olsaydı çıkardım. İnsanlar bir gazeteciden değil benden duymak istiyordu. Umutları çok yüksel olunca hayal kırıklıkları da yüksek oluyor.” dedi.

Son güncelleme: 10:14 12.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı