• Turkhane Logo

"Bu arada birisi de beni hapse göndermekle tehdit etmiş; korksaydık sizin gibi olurduk"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

17:01 31 Mayıs 2022 Salı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Çubukta kendisine linç girişiminde bulunanlara basit yaralamadan ceza verilmesini, Hiçbir gücün karşısında hiçbir arkadaşımız diz çökmedik ve çökmeyecek, baskı, şiddet kimden gelirse gelsin asla boyun eğmeyeceğiz. Biz ülkemizi seven insanlarız. Biz bölen değil, beraber olmayı düşleyen insanlarız. Bölmek, ayrıştırmak, kutuplaştırmak, kavga istiyorlar inadına barış diyeceğiz. Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz sözleriyle değerlendirdi.

Devlet yönetiminde gücün bir kişiye teslim edilemeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


Devletin özünü oluşturan liyakati ve adaleti büyütmek, sağlamak zorundasınız.Devleti yönetenler şeffaf, erdemli, ahlaklı olmak zorundadırlar. Devleti yönetenler baskı kurmaz, vatandaşın özgürlük alanını genişletir.

Eğer devleti yönetenler şeffaf değilse, açıklık politikasını izlemiyorsa o devlette yolsuzluk var, siyasetçiler zengin oluyor demektir. Aileleri ile beraber köşeyi dönüyorlar demektir. Devleti yönetirken katılımcı bir anlayışı egemen kılmanız lazım. Yeri geldiğinde referandum, seçim yapacaksınız.

Devlet yönetiminde asıl olan halkın çıkarlarıdır. Vatandaşın cebi para görecek, huzur ve refah içinde yaşayacak. Devleti yönetenler kaynakları en verimli şekilde kullanmak zorundalar. Devleti yönetmek ciddi ve ahlaklı bir iştir.

SELAHATTİN BEY ÇOK SEVİLİYOR

27-28inde Vandaydık. Vanın benim hayatımda özel bir yeri var. İlkokula Ercişte başladım. Belediye Başkanlarımız bütün ilçeleri gezdiler. Bir tek belediye başkanımız bile yok ama olsun Vanlıların canı sağ olsun. Oradan yeterli oy alamadıysak kabahat bizde.

Söyledim Vanlılara Vanda huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın dedim. Biz Vanla da Vanlıyla da kucaklaşmak zorundayız. Kayyumdan şikayet ediyorlardı. Seçimle gelen seçimle gitsin diyorsanız bize katılacaksınız bize. Çözeceğiz bunların tamamını.

Selahattin beyin çok sevildiğini gördüm. Haksız, adaletsiz uygulamalardan şikayet ediliyor. Ben de bu kürsüden defalarca şikayet ettim. Bir kişi adaletsizlikle karşı karşıyaysa ona sahip çıkmak insani görevimizdir, politik değil. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Mahkeme kararlarını uygulamıyorlar, AİHM kararlarını uygulamıyorlar. Osman Kavaladan da Selahattin Demirtaştan da Harp okulu öğrencilerinin de hakkını, hukukunu savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız.

Bütün Mardinli kardeşlerime sözümdür. İktidarımızda Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batmanda çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz. Yatırım yapacağız.

KAFTANCIOĞLUNA DESTEK

İstanbul İl Başkanımız adaletsiz, hukuksuz kararlarla mahkum edildi. Bugün savcılığa gitti. Silivride şu anda. Morali gayet iyi. Bir suç işlediği için değil onurlu ve dik durduğu için cezalandırılıyor. Biz onların hiçbir siyasi hükmünü tanımıyoruz. Duruşumuz, onurumuz, insanlığımız, hedefimiz bellidir. Hapse atarlar, tutuklarlar, gözaltına alırlar. Ne yaparlarsa yapsınlar asla ve asla onurumuzdan ödün vermeyeceğiz. Vermeyenlerden birisi de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu.

İMAMOĞLUNA SİYASİ YASAK İSTENİYOR

İBB Başkanımız içinde yarın duruşma var. İstanbullulara hizmet ediyor, hala İstanbulu kaybettiklerine inanamıyorlar. Hala Acaba Ekrem Başkanı oradan nasıl alırız arayışı içindeler. İstanbulu kaybeden Türkiyeyi kaybeder demişti. Zaten kaybedecekler. Bıçak kemiğe dayandı... Beyler Türkiye-ABD arası paraları transfer ediyorlar. Hiç kimse unutmasın, hiçbir CHPli yönetici sahipsiz değildir. Arkasında milyonlar vardır. Arkadaşlarımızın arkasındayız. Dik ve onurlu duruşları bizi mutlu eden en önemli tavırdır.

Hazmedemedikleri için nasıl Ekrem Başkanı alırız da birisini tayin ederiz, atarız... Bu arayışa girmek vatana ihanettir. Bu arayışa girmek demokrasiye, millete ihanettir. Halkın iradesine saygı göstereceksiniz.

BAHÇELİNİN TEHDİDİNE YANIT

Bu arada birisi de beni hapse göndermekle tehdit etmiş. Sizin feriştahınız gelse diz çöktüremez bize. Kimsiniz siz? Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık, sizin gibi olurduk.

Son güncelleme: 17:01 31.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı