• Turkhane Logo

Bozdağ, Erdoğan'ın ABD ziyaretini unutup Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'ye yapacağı ziyaret nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

18:10 24 Eylül 2022 Cumartesi
Bozdağ, Erdoğan'ın ABD ziyaretini unutup Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'ye yapacağı ziyaret nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Kılıçdaroğlunu ABDye yaslanma ihtiyacı duyuyor diyerek hedef alan Bozdağ, küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırdı.

Cumhuriyetin haberine göre, Yozgat Şefaatlideki Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen AKP Şefaatli İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun ABDye yapacağı ziyareti hedef alan Bozdağ, Belli ki bir ABye, ABDye de yaslanma ihtiyacını duyuyor. Siz değil ABye, ABDye, bir dünyaya yaslanın, Türk milletine yaslanmadıkça kazanacağınız hiçbir seçim yoktur, olamaz ifadelerini kullandı. 


Adalet Bakanı Bozdağın bu eleştirileri, AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın hiçbir resmi sıfatının bulunmadığı 2002 yılı ortalarında ABDye yaptığı ziyareti akıllara getirdi.

2002 SEÇİMLERİ ÖNCESİNE DİKKAT

Erdoğan, 2002 seçimlerinden önce ABDye gitmişti. George W. Bush döneminde Pentagona bağlı Savunma Politikaları Kurulunun başında olan Richard Perle, Erdoğanın bu ziyaretini 2004 yılında American Enterprise Institute (AEI) tarafından düzenlenen bir etkinlikte açıklamıştı.

Söz konusu toplantıda Erdoğan, başbakan sıfatıyla bulunuyordu. Perle, Erdoğanla Cüneyt Zapsu aracılığıyla tanıştığını aktarmış ve görüşmenin iki buçuk saatten fazla sürdüğünü ifade etmişti. 

Erdoğanın Abdullah Gül ile katıldığı etkinlikte Perle, şöyle konuşmuştu: 

“Başbakanla bundan bir buçuk yıl önce (2002 ortalarına denk geliyor) tanıştım. Dostum Cüneyt (Cüneyt Zapsu) telefon etti ve bana belki de başbakan olacak kişiyle tanışmak isteyip istemediğimi sordu. Ben de, Tabii isterim dedim.

KİMLE GÖRÜŞTÜĞÜ NETLEŞMEDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunda Tayyip Erdoğanın AKPyi kurmadan önce ABDye gidip FETÖ elebaşı Fethullah Gülenden icazet aldığını öne sürmüştü. 

AKPnin kurucuları arasında yer alan ve sonrasında CHP Konya Milletvekili olarak Parlamentoya giren Abdüllatif Şener ise bu ziyarete ilişkin şunları söylemişti:

Sayın Erdoğan, AK Parti kurulduktan sonra Amerika Birleşik Devletlerine gitmiştir. Kuruluş safhasında gitmiştir; ama bu gidişi sırasında veya ABDde bulunduğu sırada kimlerle görüşmüştür bu bilgiye sahip değilim. Çünkü bu programda yanında başta Abdullah Gül, Turhan Çömez olmak üzere bazı isimler vardı. Bu isimler de öyle bir ziyaretle ilgili bilgi vermedi. Ben de merak edip sormadım.

9-13 EKİMDE ABDYE GİDİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun 9-13 Ekimde ABDnin başkenti Washingtona gitmesi planlanıyor.

Bazı parti yöneticilerinin eşlik edeceği Kemal Kılıçdaroğlunun başkent Washingtondaki temasları kapsamında iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşları ve basın yayın organları temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.
 

Son güncelleme: 18:10 24.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı