• Turkhane Logo

‘Böyle bir tesadüf olabilir mi?’ diye sordu: Bakanlığın ihalesi tanıdık adrese gitti

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı bir ihaleyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

16:23 16 Mart 2022 Çarşamba
‘Böyle bir tesadüf olabilir mi?’ diye sordu: Bakanlığın ihalesi tanıdık adrese gitti
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı bir ihaleyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


Bakanlığı’nın 24 Aralık’ta pazarlık usulü ile düzenlediği 3 aylık araç ve iş makinesi kiralama ihalesini kazanan Küre İnşaat şirketinin, eski ortağı AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve GENAR Araştırma Şirketi’nin sahibi İhsan Aktaş olan Erk Haberleşme ile aynı adreste bulunduğunu söyledi.

CHP’li Başarır, süreci şöyle anlattı:


“Beşli çete dışındaki bu ağ günden güne büyüyor. Yandaş araştırma şirketleri, İstanbul AKP İl Başkanı ve birçok şirket. Gerçekten kirlenmiş bir yapıyı görüyoruz. Bizim paramızı yandaşlarına peşkeş çekiyorlar. Yeni bir olay ve yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı. 24.12.2021 tarihinde 21/b yani pazarlık usulü ile 3 Aylık Araç ve İş Makinesi Kiralanması ile Şoför/Operatör Çalıştırılması Hizmet Alımı İşi ihalesine çıkmıştır. İhaleyi kazanan firma Küre İnşaat’tır. Küre İnşaat’ı bir köşeye koyalım çünkü çok önemli bir özelliği var. Bu şirket Erk Haberleşme ile aynı adrestedir. Adres de Şair Ziyapaşa Cd. Akgün İşmer No: 37/1 Beyoğlu’nda gözükmektedir. Bu şirketlerin web sitesine baktığımızda her şeyiyle aynı yani iki kardeş şirketten bahsediyoruz.”

“İHALEYİ KİMİN ALDIĞI ASLINDA BELLİ”

Erk Haberleşme’nin ortaklarından bahsetmenin olayın nasıl bir yolsuzluk olduğunu ortaya koyacağını ifade eden CHP’li Başarır, “Kim bu Erk Haberleşme’nin eski ortağı? Birisi AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, diğeri ise iktidara yakınlığı ile bilinen GENAR Araştırma Şirketi’nin sahibi İhsan Aktaş’tır. İhaleyi aslında kimin aldığı belli. Böyle bir tesadüf olabilir mi? AKP İl Başkanı, AKP’nin hızlı davulcularından, savunucularından İhsan Aktaş. Rakam yaklaşık 15 milyon TL. İhale nasıl verilmiş? Adrese teslim 21/b ile” dedi.

“BİZE BU EVRAKLARI ULAŞTIRAN MEMURLARI DEĞİL AHLAKINIZI SORGULAYIN”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun sorgulaması gerekenin memurlar değil, ülkeyi yönetenlerin ahlakı olduğunu söyleyen CHP’li Başarır, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanı benim bu evraklara, bu belgelere nereden ulaştığımı sorguluyorsun, memurları topluyorsun ve herkesi uyarıyorsun. Siz memurlarınızı sorgulamayın, ahlakınızı sorgulayın. Sorgulanması gereken şey benim bu evraklara nasıl ulaştığım değil, sorgulanması gereken bu ülkeyi yönetenlerin ahlaki durumudur. Evet, adres aynı, şirketlerin logoları aynı, ortaklar belli. Peki şimdi ne diyeceksiniz? Çıkın, cevap verin.”

Son güncelleme: 16:23 16.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı