• Turkhane Logo

Binali Yıldırım seçim çalışmalarında lüks başbakanlık aracını kullanıyor

AKP seçim süreçlerinde tüm devlet olanaklarını kullanıyor.

09:07 19 Haziran 2019 Çarşamba
Binali Yıldırım seçim çalışmalarında lüks başbakanlık aracını kullanıyor
AKP seçim süreçlerinde tüm devlet olanaklarını kullanıyor.



23 Haziran’da tekrar yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçim sürecinde de AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın başbakan olduğu dönemde kendisine tahsis edilen lüks makam aracını kullandığı ortaya çıktı. Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde oturduğu Çankaya Köşkü’nü de halen boşaltmadığı belirtiliyor.

Cumhuriyet’in haberine göre Binali Yıldırım, 16 Haziran Pazar akşamı CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı ortak canlı yayının yapıldığı Lütfi Kırdar Kongre Salonu’na gelirken kullandığı 34 AN 3861 plakalı Audi marka A8 model araç, Aydoğan Dış Ticaret AŞ’nin grup şirketlerinden olan Autocrat filo hizmetlerinden başbakanlık adına kiralanmış.


Aracın, Eyüp’teki Flatofis’te faaliyet gösteren şirketten aylık 4 bin TL + KDV ile birlikte 5 bin Avro karşılığında kiralandığı belirtiliyor. Haberde “Aracın kamuyla hiçbir ilişkisi kalmayan ve halihazırda siyasi bir partinin adayı olan Binali Yıldırım’a tahsis edilmesi hem kamu açısından hem de Yıldırım açısından suç teşkil ediyor” deniliyor.

Binali Yıldırım’ın seçim afişleri ve broşürlerinin İBB’nin Kültür A.Ş. şirketi tarafından bastırıldığı, seçmenlere gidilirken İSPARK tarafından kiralanan araçların kullanıldığı, ev ve işyeri ziyaretlerinin de Kültür AŞ. çalışanları tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Son güncelleme: 09:07 19.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı