• Turkhane Logo

Binali Yıldırım: İSPARK’ın nasıl zarar ettiğini ben de anlamış değilim...

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İSPARK'ın zarar etmesine ilişkin olarak, “Onu ben de anlamış değilim" açıklaması yaptı.

18:01 01 Haziran 2019 Cumartesi
Binali Yıldırım: İSPARK’ın nasıl zarar ettiğini ben de anlamış değilim...
AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İSPARK'ın zarar etmesine ilişkin olarak, “Onu ben de anlamış değilim" açıklaması yaptı.



TV5 televizyonunda Mustafa Yılmaz’ın Seçim Özel programına konuk olan Yıldırım, İstanbul projelerini sıralarken İSPARK’ta da ilk bir saatin ücretsiz olacağı vaadini verdi.

Bu sırada Yılmaz’dan İSPARK’ın zarar etmesine ilişkin soru gelince, “Onu ben de anlamış değilim. Benim de kafama yatmıyor” cevabını verdi. 


2018’de 18 milyon TL’ye yakın zarar eden İSPARK üzerine Evrensel’e konuşan önceki dönem İBB Meclis Üyesi CHP’li Hakkı Sağlam ise “Dünyanın hiçbir yerinde günlük nakit akışı bu kadar yüksek bir başka şirket yok” diyor ve ekliyor:

“Sayın Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı yaptı, başbakanlık yaptı, Meclis başkanlığı yaptı. Sayın Mevlüt Uysal’ı çağırıp bu şirketin gerçekten nasıl zarar ettiğini sorup, bunun sonucunda önce Mevlüt Uysal’ı partiden atmalı, sonra şirketi yöneten başta genel müdür olmak üzere 17 yönetim kurulu üyesinin boynuna, 2018 yılında 350 milyon ciro yapıp 4 milyon kâr gösteren yani İSPARK’ı batıran bu isimlere altın madalya takmalı.” 

İBB israf kalemleri arasında ilk sıralarda İSPARK’ın geldiği, Sayıştay denetçileri tarafından defalarca tespit edilmişti. İSPARK’ın 2018 yılında yaklaşık 18 milyon TL zarar ettiği kamuoyuna yansımıştı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 30 şirketinden 11i 2018 yılının üçüncü çeyreğinde toplam 94 milyon 543 bin lira zarar etti. Zarar eden 11 şirket arasında nakit akışı en yüksek olan İSPARK da bulunuyor. Otoparklarının çoğunun ruhsatsız olduğu tespit edilen, caddeleri, sokakları dahi otoparka çeviren, üstelik sadece nakit paranın geçtiği İSPARK’ın, en çok zarar eden ikinci şirket olması “nasıl zarar edebilir” sorusunu gündeme getirmişti. 

Üstelik zarar sadece atanan belediye başkanı Mevlüt Uysal döneminde değil, önceki dönemlerde görülmüştü. 

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
 

Son güncelleme: 18:01 01.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı