• Turkhane Logo

BBC’nin sorusu Erdoğan’ı kızdırdı: Zil takıp oynarlar, rahat olun

BBC’ye konuşan Erdoğan, AKP’nin ve kendisinin, seçimleri kazanamama ihtimaline ilişkin soruya kızdı: “Bu soruyu bize niye sordunuz? Daha iyi işte, kazanacak olanlar zil takıp oynar. Batı da siz de rahat olun, hele hele BBC çok rahat olsun.”

11:59 14 Mayıs 2018 Pazartesi
BBC’nin sorusu Erdoğan’ı kızdırdı: Zil takıp oynarlar, rahat olun
BBC’ye konuşan Erdoğan, AKP’nin ve kendisinin, seçimleri kazanamama ihtimaline ilişkin soruya kızdı: “Bu soruyu bize niye sordunuz? Daha iyi işte, kazanacak olanlar zil takıp oynar. Batı da siz de rahat olun, hele hele BBC çok rahat olsun.”




 
İngiltere’de bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, BBC’ye Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan’ın, 24 Haziran’da kazanamama ihtimaline yönelik bir soru üzerine kızdığı ve tepki gösterdiği görüldü. Erdoğan “Kazanacak olanlar zil takıp oynarlar, rahat olun. Batı da siz de rahat olun, hele hele BBC çok rahat olsun” dedi.


BBC televizyonundaki Hard Talk programına konuşan Erdoğan, Suriye’deki tutumuyla ilgili bir soru üzerine, ABD’nin sahada “terör örgütleriyle beraber hareket ettiğini” öre sürerek, “Biz de terörle mücadelede orada bizimle beraber hareket etmeye karar veren Rusya’yla bu adımı atmış olduk” dedi.

‘SİLAHI NEREDEN BULUYORSAM ORADAN ALIRIM’

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füzelerinin, NATO ile uyumlu olmadığı iddialarıyla ilgili soru üzerine ise Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu yaklaşım tarzınızı ben doğru bulmuyorum. Zira Stoltenberg, NATO Genel Sekreteri çok açık net açıklama yaptı; üyelerimiz istedikleri ülkeden istedikleri gibi silahları alabilirler. Eğer ben Türkiye olarak Amerika’dan istediğim silahı alamıyorsam veya bir başka NATO ülkesinden alamıyorsam, bu silahı nereden buluyorsam oradan alırım. Ve biz Rusya’dan ortak üretim yapmak kaydıyla böyle bir anlaşmayı yaptık ve Rusya’dan da bu S-400’leri alıyoruz.”

ABDÜLLATİF ŞENER’E TEPKİ: SIFIRLANDI

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, hükümete yönelttiği eleştirilerle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, “Bana öyle bir referans gösterin ki gösterdiğiniz bu referansı biz adam yerine koyalım. Bu referansın siyasette kıymeti harbiyesi yok” yanıtını verdi.

Şener’in referans alınmasını eleştiren Erdoğan, “Partimizden ayrıldıktan sonra parti kurdu sıfırlandı, başkalarına yanaştı sıfırlandı. Yatıyor kalkıyor, şu anda Türkiye’nin 11.5 yıl Başbakanlığını yapmış, 4 yıl Cumhurbaşkanlığını yapmış Tayyip Erdoğan’a ileri geri konuşmak suretiyle oradan rant elde etmeye çalışıyor” diye konuştu.


‘KAZANAMAZSANIZ’ SORUSUNA KIZDI

AKP’nin ve kendisinin, seçimleri kazanamama ihtimaliyle ilgili soru ise Erdoğan’ı kızdırdı. Erdoğan bu soruyu, “Bu soruyu bize niye sordunuz? Daha iyi işte, eğer kazanmama durumumuz söz konusuysa, kazanacak olanlar zil takıp oynarlar, rahat olun. Batı da siz de rahat olun, hele hele BBC çok rahat olsun” şeklinde yanıtladı.

‘PARAMIZ VAR Kİ İKRAMİYE VERİYORUZ’

Emeklilere iki ikramiye verilmesi kararının sorulması üzerine Erdoğan, “Şimdi bu bizim dini bayramlarımız, işçiler ikramiye alır, memurlar almadığı için rahatsız. Bundan dolayı biz bu seçimde memurlar için de böyle bir adımı attık, böyle bir kararı aldık. Ana muhalefet bunu söylediği zaman kimse rahatsız olmuyordu, biz bunu söyleyince rahatsız oldular, niye rahatsız oluyorlar? Paramız var ki biz böyle bir ikramiyeyi memurlarımıza da veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yaşlılara verilen 250 liranın da 500 liraya çıkarıldığını belirten Erdoğan, “Yaşlılar, bunlar bizim büyüklerimiz. Ama siz niye rahatsız oluyorsunuz, ben ondan özellikle yani şu anda rahatsız oluyorum” dedi.

Son güncelleme: 11:59 14.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı