• Turkhane Logo

"Başörtüsü yasağını meşrulaştıran Bahçeli, bugünkü iktidarın belirleyici ortağıdır"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi hedef aldı. “Başörtüsü yasağını meşrulaştıran Eski Başbakan Yardımcısı Bahçeli, bugünkü iktidarın belirleyici ortağı” dedi.

18:13 06 Kasım 2020 Cuma
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi hedef aldı. “Başörtüsü yasağını meşrulaştıran Eski Başbakan Yardımcısı Bahçeli, bugünkü iktidarın belirleyici ortağı” dedi.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’nin 2011 ve 2014 seçimlerinde verdiği “Eski Türkiye’ye karşı yeni Türkiye’yi kurma” vaadinin artık dile getirilmediğini söyledi.

T24’te Murat Sabuncu’ya konuşan Ahmet Davutoğlunun açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyle:


ESKİ TÜRKİYENİN YASAKLARI GERİ DÖNDÜ

Eski Türkiye bitti mi? Yeni Türkiye kuruldu mu? Eski Türkiye bittiyse niye bu 3Y (yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar) ile mücadelede başarıya ulaştık diyemiyor kimse. Diyemiyor çünkü eski Türkiye’nin en önemli unsurları ve zihniyeti şu anki iktidara hakim artık. 1990’lı yıllarda birçok alanda yasaklar vardı. Eski Türkiye’nin yasakları geri döndü. O Türkiye’de sayın Erdoğan rahatlıkla televizyonlara çıkıyordu ama biz şimdi çıkmıyorsak, sözlerimize ambargo geliyorsa, konferanslarımız iptal ediliyorsa bu eski Türkiye’nin unsurlarının geri döndüğünü gösterir. Şu anda yolsuzlukla mücadele yok. Yolsuzluk her yere sirayet etmiş.

BAŞÖRTÜ YASAĞINI MEŞRULAŞTIRAN BAHÇELİ...

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Çin’in Uygur Türklerine yönelik uygulamaları hakkında hiç açıklama yapmıyor. Başörtüsü yasağını meşrulaştıran eski Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, bugünkü iktidarın belirleyici ortağıdır. Böyle bir tablo eski Türkiye’nin bütün unsurlarının geri döndüğü bir tablodur.

GELİŞTİRDİĞİMİZ YENİ MODELİ ERDOĞANA SUNACAĞIZ

Gelecek Partisi olarak akademisyen ve hukukçularla sistem değişikliği üzerine çalışmalar yaptık. Tam demokrasiye geçiş için ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ modeli geliştirdik.
Söz konusu modelle ilgili bütün partilerden randevu isteyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da randevu talep edeceğiz. Bakalım ne tavır gösterecek. Hepimizin Cumhurbaşkanı ise ve bizim de geçmişte hukukumuz olduysa evet demesini bekleriz. Kabul etmiyorum diyebilir o da hakkı. Ama bütün diyalog kapılarını kapatarak Cumhurbaşkanı kendisini Beştepe’ye hapsediyor.

Son güncelleme: 18:13 06.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı