• Turkhane Logo

Başak Demirtaş: Kızlarım 19 aydır babalarına sarılamıyor, artık keyfiyete dönüştü

Edirne Cezaevi’nde beş yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, açık görüş yasağına tepki gösterdi.

13:45 06 Ekim 2021 Çarşamba
Başak Demirtaş: Kızlarım 19 aydır babalarına sarılamıyor, artık keyfiyete dönüştü
Edirne Cezaevi’nde beş yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, açık görüş yasağına tepki gösterdi.



Demirtaş, “Selahattin’le yaklaşık 19 aydır açık görüş yapamıyoruz, artık keyfiyete dönüştü” dedi. Adalet Bakanlığı’na görüş haklarının eski haline dönüştürülmesi için çağrı yaptı.

 FOX TV programına katılan Başak Demirtaş, Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi.


HASTA TUTSAKLAR CEZAEVİNDEN ÇIRAKILMALI

HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un ağır hasta olduğunu belirten Demirtaş, “Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hasta tutsakların cezaevinden çıkarak dışarıda tedavi görebilmelerini diliyorum.” diye konuştu.

KIZLARIM 19 AYDIR BABALARINA SARILAMADI

Pandemiden önce ayda üç defa kapalı, bir defa açık görüş yapabildiklerini kaydeden Demirtaş, “19 aydır açık görüş yapamıyoruz. Kızlarımız babalarına 19 aydır sarılamadılar. Ayda sadece iki kez kapalı görüş yapabiliyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. Üzülerek söylüyorum, durum bir keyfiyete dönüştü. Selahattin ile ikimiz de iki aşılıyız. Açık görüş yapabilecek durumdayız ama kapalı görüş bile ayda sadece iki defa. Bunun hiçbir açıklaması olamaz. Adalet Bakanı’na seslenmek istiyorum, neden görüş hakkımız halen kısıtlanıyor?” diye konuştu.

EFSUN 3 KUŞAĞI ANLATAN BİR ROMAN

Selahattin Demirtaş’ın yazdığı Efsun romanını da anlatan Başak Demirtaş, “Üç kuşağı anlatan bir roman. Çok renkli karakterler var. Hayatın içinden insanları anlatıyor. Değişmesi gereken ama her şeye rağmen değişmeyen bir hayat hikayesini anlatıyor. Hakikatin farklı kişiler tarafından anlatıldığı bir roman. Efsun Selahattin’in 4. kitabı. Hapsedilmeye karşı bir irade savaşı yürütüyor. Dört duvarın dışına çıkıyor, yazarak.” diye konuştu.

Demirtaş, HDP Eş Başkanları tarafından açıklanan HDP’nin tutum belgesini de büyük bir takdirle karşıladığını belirterek, “HDP, Türkiye’nin demokratikleşmesi için büyük çaba sarf ediyor.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 13:45 06.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı