• Turkhane Logo

Bahçeli'de: MHP, kilit parti olmuştur

Sandıkların yüzde 95'inden fazlasının açıklanmasının ardından ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli ilk açıklamasını yaptı.

23:58 24 Haziran 2018 Pazar
Bahçeli'de: MHP, kilit parti olmuştur
Sandıkların yüzde 95'inden fazlasının açıklanmasının ardından ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli ilk açıklamasını yaptı.

 Bahçeli, Bugün Cumhur İttifakının zaferini gururla idrak ve ifade ediyoruz dedi. 

Konuşmasında sıklıkla AKP ile kurdukları ortaklığa dikkat çeken ve Cumhur İttifakının seçimlerden sonra da devam edeceği vurgusu yapan Bahçeli, Partimiz hem kilit partisi olmuş hem de denge ve denetleme görevi almıştır ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı verilerine göre sandıkların yüzde 98.6sının açılmasının ardından MHPnin oy oranı yüzde 11.2.


MHP liderinin açıklamasının tamamı şöyle: 

Partimizin kıymetli temsilcileri. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Bugün, tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün, cumhurun başarı ve yükselişine hayranlıkla şahit oluyoruz. Bugün cumhur ittifakının zaferini gururla, onurla, vicdanla idrak ve ifade ediyoruz. 24 Haziran cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri tamamlanmış, geçici olmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır. Türk milletinin iradesi, tecelli etmiştir. Seçimlerin sükûnet içinde yapılmış olması, katılımın da yüksek çıkması bizim açımızdan memnuniyet vericidir.

Milletimiz seçim ve tercihini bu yönde kullanmıştır

Türkiye, bugünden itibaren resmen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiştir. Milletimiz seçim ve tercihini bu yönde kullanmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçilmiştir. Seçim ilk turda sonuçlanmış, kriz bekleyenler şaşkına dönmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi, cumhurbaşkanımızın arkasında kararlılıkla duymuştur. Partimiz, tüm senaryoları parçalayarak Mecliste kendine yer bulmuş, tüm senaryoları alt üst etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, bugün tarihi bir başarıya imza atmıştır. Felaket tellallığı yapanlar Türklüğün vicdanına çarpmış ve dağılmışlardır.

Partimiz hem kilit partisi olmuş hem de denge ve denetleme görevi almıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, önümüzdeki beş yıllık süreçte milletimizin beklentileri doğrultusunda, muazzam bir inanmışlıkla çalışmalarını sürdürecektir. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben kararlılığından asla taviz vermeden mücadele edeceğimiz ortadadır. Tarafımız Türkiyedir. Safımız büyük Türk milletidir. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir.

Erdoğanı yürekten kutluyorum

Bu maksatla da elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yapıcı ve uzlaşmacı tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Milli ve yerli duruşun Türkiyede hâkim olması için sonuna kadar çalışacağız. Kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi ve elbette Türkiyenin bölgesel, dahası küresel kuşatmadan kurtulması hususunda cumhur ittifakına düşen sorumluluk çok çok fazladır. Milliyetçi Hareket Partisi, vazifesini icra edecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı yürekten kutluyorum. 

49 yıllık emaneti lekeletmeyen Türk milletine şükranlarımı sunuyorum

Milliyetçi Hareket Partisine destek veren, 49 yıllık emaneti lekeletmeyen aziz vatandaşlarım, mensubiyeti olduğumuz Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Buraya gelen, gelemeyen, her dava arkadaşımı, her ülküdaşımı kucaklıyorum. Allah hepsinden razı olsun.  Cumhur İttifakı, millet aklı, Türkiyenin teminatı. Milliyetçi Hareket Partisi daha güçlüdür, daha huzurludur, daha da yükselecektir. Ne mutlu Türküm diyene.

Son güncelleme: 23:58 24.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı