• Turkhane Logo

Bahçeli: Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Seçim Kanununda düzenlemeler yapılması konusunda çağrıda bulundu. Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Memleket Masası’ önerisine ise ‘tuzak’ ifadesiyle tepki gösterdi.

21:39 15 Mayıs 2020 Cuma
Bahçeli: Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Seçim Kanununda düzenlemeler yapılması konusunda çağrıda bulundu. Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Memleket Masası’ önerisine ise ‘tuzak’ ifadesiyle tepki gösterdi.





MHP Genel başkanı Bahçeli, açıklama yaparak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, siyasi parti liderlerinin Memleket Masası adını verdiği bir masa etrafında toplanması çağrısına cevap verdi.


Bahçeli, “Bir yanda KOVİD-19 salgınıyla boğuşan Türkiye’miz, diğer yanda siyasi ayak oyunlarıyla, ayıplı ve ağır kusurlu tekliflerle meşgul ve muhatap olmaktadır. Milli ve ahlaki değerlerden mahrum siyasi güruhun ülkemize istikamet çizme gayretkeşliği çiğ bir tezgâhın, çirkin bir tuzağın varlığına açıkça delil teşkil etmektedir” dedi.

AKP’nin MYK’da görüştüğü yüzde 50+1 olan Cumhurbaşkanlığı seçim barajının düşürülmesi teklifi sıcaklığını korurken, MHP Lideri Bahçeli de “Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

TÜRK SİYASETİNİN TALİHSİZLİĞİDİR

Bahçeli, Akşener’in Memleket Masası çağrısına tepki gösterdiği açıklamasında şunları kaydetti: “Millete ve vatana özden mensubiyet duymayan lekeli ve sicili karanlık yüzlerin Türkiye’yi hedefine alan ihanet planları devamlı surette güncellenip gün ışığına çıkmaktadır. Gerçekleri örtbas etme çabası, kötü emelleri maskeleyip saklama amacı artık mümkün olmayan bir çırpınma halidir. Son günlerde ısmarlama ve icazetli görüşlerin siyasi gündemde yer tutması oldukça kaygı ve kuşku verici bir durumdur. İP’in Memleket Masası önerisi, buna CHP’nin sıcak ve sempatik yaklaşımı, marjinal ve marazi partilerin Meclis’te grup kurabilmeleri maksadıyla milletvekili transfer sezonun tekraren açılması Türk siyasetinin esef verici talihsizliğidir.”

SEÇİM KANUNUNDA DÜZENLEMELER YAPILMALIDIR

“Türkiye’nin ve siyasi hayatımızın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için şu hususların gündeme alınması ve bir an önce hukuki ve ahlaki bir temele kavuşturulması sağlanmalıdır” diyen Bahçeli, şu önerilerde bulundu:

“Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir. Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalıdır. TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır. Milletvekili Dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır. Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır. Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir.”

Son güncelleme: 21:39 15.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı