• Turkhane Logo

Bahçeli de ‘Erdoğan’ın adaylığı’ tartışmasına 'çalıştı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin ‘suni gündem’ olarak nitelediği AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı’na ilişkin tartışmaları yeniden canlandırdı.

12:27 28 Haziran 2022 Salı
Bahçeli de ‘Erdoğan’ın adaylığı’ tartışmasına 'çalıştı'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin ‘suni gündem’ olarak nitelediği AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı’na ilişkin tartışmaları yeniden canlandırdı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yeniden aday olup olamayacağına yönelik tartışmaları ilişkin, Sayın Recep Tayyip Erdoğanın adaylığı meşrudur, yasaldır, anayasaldır dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


MİLLET İTTİFAKINI HEDEF ALDI

Cumhur İttifakının iktidar yürüyüşünü durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Zillet ittifakı fazla heyecan yapmasın, havlu atıp nal toplayacakları günler yakındır. Seçim 18 Haziran 2023te yapılırsa 356 gün kalmıştır. 24 Haziranda yapılan seçimin üzerinden geçen 4 yılda kimin vatan sevdalısı kimin işbirlikçi ve Türkiye karşıtı olduğunu tescillemiştir. Zillet faillerine diyorum ki yenilen pehlivan güreşe doymazmış ama sizi doyuracağız.

ERDOĞANIN ADAYLIĞI TARTIŞMALARINA YANIT

Sayın Recep Tayyip Erdoğanın adaylığı meşrudur, yasaldır, anayasaldır. 2023te Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar, yeniden hatta çok güçlü bir şekilde cumhurbaşkanı seçilecektir.

KARAMOLLAOĞLUNA YANIT

Saadet Partisi Genel Başkanı, Yüzde 100 kazanırız diyemem ama yüzde 99,99 kazanırız açıklaması yapmış. Şu temelsiz ve ucube kehanete güler misiniz ağlar mısınız? Sayın Karamollaoğluna hayal dünyasına mutluluklar diliyorum.

İDAM CEZASI AÇIKLAMASI

Ormanlarımız milli servetimizidir. Bu serveti korumak her vatan evladının ihmal edemeyeceği görevdir. Ormanlar hem gücümüz hem süsümüzdür. Denizlerin en mavisi bizdedir, çiçeklerin en solmazı bizdedir, yeşile düşman kesilenler, ormana tahammülsüz olanlar canımızı da yakmaktadır. Ormanlar coğrafyanın akciğeri, pek çok canlının yuvasıdır. Ormana kast edenler vatana kast etmiştir. İhanetle, rezaletle ve cinayetle izah edilemeyecek bir kötülüğün faili olmuştur.

Hainler ormanlarımızı ateşe vererek hıyanetlerini kusmuşlardır. Ağaçlarımız yansa da dikilecek fidanlarımız vardır. Tekrar yeşillendirmek namus borcumuzdur. Anayasanın 169uncu maddesinde ormanların korunmasıyla ilgili hükümler yer almaktadır. Yanan ormanların yerine yeni ormanların yetiştirileceği, tarım ve hayvancılığın yapılamayacağı, gözetiminin devlette olduğu ortadadır. Ormanlara zarar verecek hiçbir teşebbüse izin verilemeyecektir.

Orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezası tartışmalarını çok yararlı gördüğümü, şayet bu cezanın tekraren hukuk mevzuatımıza girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağımızı açık seçik beyan ve ifade ediyorum.

İdam cezasının kadın cinayetleri, tecavüz ve terör suçlarının da içermesini ümit ediyorum. Üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız.

KILIÇDAROĞLU TEPKİSİ

Türk Ocakları göz nurumuzdu, bir nevi mektebimizdi, ilk sevdamızdı. 1931den 1949 yılına kadar kapalı olduğu dönemi kenara koyarsak 1911den 25 Mart 2012den itibaren Türkün, Türk milliyetçiliğinin beşiğiydi. Herkes elini vicdanına koyup düşünsün, Kılıçdaroğlunun Türk Ocaklarının kuruluşunun 110. yılında ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Davet ede ede, böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu edilmiştir? Benim sözüm Türk Ocaklarının 3-5 yöneticisinedir. Bu gaflete nasıl kapıldınız?

O salondan mesela Ziya Gökalp yerine Marxın görüşlerinin kamuoyuna yansımasını nasıl içinize sindirdiniz? Ben çok üzüldüm, dalıp dalıp uzaklara gittim. Acaba Türk Ocakları yönetimi hiç mi üzülmedi?

Son güncelleme: 12:27 28.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı