• Turkhane Logo

Bahçeli “Cumhur İttifakı”nı bitirdi: Artık yokuz!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019'da düzenlenmesi planlanan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi ile ittifakı düşünmediklerini söyledi.

11:52 23 Ekim 2018 Salı
Bahçeli “Cumhur İttifakı”nı bitirdi: Artık yokuz!
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019'da düzenlenmesi planlanan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi ile ittifakı düşünmediklerini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Hiçbir ittifak bir tarafın yok sayılmasıyla ayakta kalamaz. Bundan böyle kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. Hiçbir ittifak diğer tarafın parmak sallamasıyla yaşamaz. Kronikleşmiş süreci uzatmanın alemi yok. Bundan böyle ittifak arayışımız yoktur dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçelinin konuşmasının satırbaşları şöyle:

KAŞIKÇI CİNAYETİ


Günlerdir Cemal Kaşıkçı’yı konuşuyoruz. Dünya gündemine oturan bu meseleyle ilgili yorumları, spekülatif haberleri duyuyoruz. Başkonsolosluğa giren ve kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı, uluslararası krize dönüşmüştür. S. A. yönetimi 18 gün sonra dikkat çeken bir açıklama yapmıştır. Kaşıkçı, bir arbede sonucu hayatını kaybetmiştir. Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta boğulduğu, Riyad’dan gelen adli tıp uzmanı tarafından parçalara ayrıldığı güçlü şekilde ileri sürülmüştür. Karşımızda bir cinayet vardır. Oklar veliaht prensi işaret etmektedir. Cinayetin tüm yönleri açıklığa kavuşturulacaktır, temennimiz de budur. Cumhurbaşkanı’nın bugünkü açıklaması da kafa karışıklıklarını telafi edecektir.

Bizim için muamma ilişki ağları ve cevaplanması gereken sorular vardır. Evlilik belgesi için Kaşıkçı’nın İstanbul’a yönlendirilmesi hangi karanlık akla hizmet etmektedir. Suç mahali olarak neden İstanbul seçilmiştir? Bu şahıs gerçekte kimdir? Veliaht Prens Selman cinayetin neresindedir? Başkonsolos tıpkı papaz gibi elini kolunu sallayarak nasıl ülkesine dönebilmiştir? Kaçması ve bunun da seyredilmesi yanlıştır, skandaldır.Reklamdan sonra devam ediyor Katillerin, azmettiricilerin, Türkiye üzerindeki hesapların netlik kazanması mecburiyettir. Kim dost, kim düşman bilelim. Kim kiminle düşüp kalkıyor berrak şekilde öğrenelim.

ERDOĞANA AF YANITI

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğanın afla ilgili sözlerine yanıt verdi. Bahçeli, Kanun teklifimizin tartışmasız arkasındayız, yanındayız. Milletimize neyi söylediysek onu yapıyoruz. Vazgeçmek yok, gevşemek yok, geri dönüş yok ifadelerini kullandı.

İTTİFAKI NOKTALADI

Biz teklifimizi sunduk, karar TBMMnindir. Kararlarına saygı duyarız ancak MHP tekliften asla taviz vermeyecek. Özgürlük bir insan hakkıdır. MHP olarak kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. Hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesiyle, yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. Hiçbir ittifak daha diğer tarafın dayatmasıyla, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Hiçbir ittifak çatladı, çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını devam ettiremeyecektir. AK Partisi içinde ittifakı dinamitlemek isteyenler taklalar atabilirler. Yasal zemin aramaya son vermenin vakti gelmiştir. Parti olarak mahalli idareler seçimlerine yönelik ittifak arayışımız artık kalmadı. Oyalamaya, ümitlerle oynamaya gerek yoktur. Kendi yolumuzu yalnızca kendimiz çizeceğiz. Kendi adaylarımızla katılıp Türkiyenin her seçim bölgesinde yer alacağız.

AKPYE ANDIMIZ TEPKİSİ

MHPnin yarım asırlık mücadelesinde millet anlayışı uzaklaştırıcı olmamıştır. Kültürel eksende Ne mutlu Türkün diyecek eksende yer almıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda millet kavramı birleştiricidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşittir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti kavramı içerisinde kucaklamaktadır. Kültürlerin üst kimlikle buluşması asıl ve esastır. Türklük üst kimliktir. Elbette Türküz, Türkçüyüz. Andımız Türk milletinin ruh kökünden kopmuştur. Danıştay çözülme sürecinin kötü bir hatırasını söküp atmıştır. Doğru yapmıştır. Çözülme sürecinin kamburundan kurtulmuştur. Bu hazımsızlığın maksadını nasıl yorumlayalım? Neymiş, Danıştay sınırlarını aşmış, kendisini yürütmenin yerine koymş. Bunların hepsi zırvadır, temelsizdir. Papaz kararına ses çıkaramayanlar, andımızın okunduğunu duyunca ayağa kalkmışlar. Andımız etnik bir ifade değildir. Türküm demek ayıp mıdır, doğruyum demek yanlış mıdır? Bize kırmızı çizgi hatırlatması yapan gafiller utanmasınlar ki, MHPnin kırmızı çizgisi Türklüktür. Biz ne faşist, ne kafatasçıyız. Türk olmanın bir bedeli varsa, can feda olsun. Türklükten taviz vermeyiz.
 

Son güncelleme: 11:52 23.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı