• Turkhane Logo

Babacan’ın önceliği yargı bağımsızlığı ve Cumhurbaşkanlığı sistemi

Ankara kulislerine göre, AKP’den istifa eden eski bakan Ali Babacan, kuracağı yeni partinin politikalarını açıklamaya hazırlanıyor. Babacan’ın öncelikleri; yargı bağımsızlığı, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve ekonomi.

11:15 23 Temmuz 2019 Salı
Babacan’ın önceliği yargı bağımsızlığı ve Cumhurbaşkanlığı sistemi
Ankara kulislerine göre, AKP’den istifa eden eski bakan Ali Babacan, kuracağı yeni partinin politikalarını açıklamaya hazırlanıyor. Babacan’ın öncelikleri; yargı bağımsızlığı, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve ekonomi.



Hamamönü toplantıları ile başlayan ve AKP’nin ülkeyi yönetememe haline karşı alternatif üretme hazırlığında olan muhalifler, alternatif önerilerini kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor.

BABACAN KISA SÜRE İÇİNDE AÇIKLAMA YAPACAK


Sonbaharda partiyi kurması beklenen ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte hareket eden Ali Babacan’ın kısa süre içinde kamuoyu önüne AKP’nin tartışmalı politikalarına ilişkin değerlendirme ve alternatif önerileri ile çıkmaya hazırlandığı öğrenildi. Kulislerden edinilen bilgiye göre, Babacan’ın gündeminin ilk sırasında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yargı bağımsızlığı ve ekonomi” yer alıyor.

NEDEN AYRILDIK SORUSUNA CEVAP VERECEK

Birgün’ün haberine göre, AKP’nin kuruluş felsefesine atıflarda bulunulup “Neden yola çıktık, yeni partiye neden ihtiyaç var?” soruları yanıtlandıktan sonra çözüm beklediği düşünülen sorunlar ile çözüm önerileri anlatılacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönleri, yok edilen parlamenter rejim, günlük politikalar ve yönlendirmelerle yürüyen dış politika ile zayıflayan, krize sürüklenen ekonomiye ilişkin değerlendirmeler ve alternatif politikalar kamuoyu ile paylaşılacak.

HEDEF KİTLE KADINLAR VE GENÇLER

Kulislere göre, Abdullah Gül ile birlikte bilinen eski politikacıların geride duracağı bildirilen yeni hareket, AKP’nin yaptığı gibi hedef kitle olarak kadın ve gençleri belirledi. Kadınlar ve gençlere pozitif ayrımcılık yapılarak kurucu kadro ve daha sonra parti yönetiminde etkili olmalarının sağlanacağı öğrenildi. AKP tabanının yanı sıra merkez sağ ya da merkez sol siyasetin sıcak baktığı isimlerle parti vitrininin oluşturulmasına çalışılacağı da bildirildi.

ERDOĞAN İHANETLE SUÇLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni parti kurması gündemde olan Ali Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nu ihanetle suçlamıştı. Babacan’a ‘ümmeti bölme’ ithamında bulunmuştu. Babacan’ın açıklamalarında bu sözlere de üstü kapalı da olsa cevap verilmesi bekleniyor. Bu arada Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın birlikte hareket etmesinin mümkün olmadığı konusunda görüş birliğine vardıkları belirtiliyor.

AKP KURUCULAR LİSTESİNDEN 10 İSMİ ÇIKARDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AKP’nin Kurucular Kurulu listesi güncellendi. Farklı tarihlerde AKP ile yollarını ayıran 6 isim ve partiden ihraç edilen 4 isim güncellenen listeden çıkarıldı. AKP ile yolunu ayıran Babacan daha önce listeden çıkarılmıştı. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ise AKP’nin kurucuları arasında yer almıyor.

İŞTE O İSİMLER

İstifa edenler:

Ali Babacan, İdris Naim Şahin, İsmail Tatlıoğlu, Mehmet Nail Berzek, Mehmet Yaşar Öztürk, Mustafa Öztürk.

İhraç edilenler:

Yaşar Yakış, Mehmet Gazioğlu, Fatma Ünsal, Erdal Öner.

Son güncelleme: 11:15 23.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı