• Turkhane Logo

Babacan'dan Erdoğan'a ironik U dönüşü uyarısı: Biraz yavaş!

İktidarın rotasını sürpriz bir biçimde Avrupa Birliği’ne çeviren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan tepki geldi.

20:50 22 Kasım 2020 Pazar
Babacan'dan Erdoğan'a ironik U dönüşü uyarısı: Biraz yavaş!
İktidarın rotasını sürpriz bir biçimde Avrupa Birliği’ne çeviren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan tepki geldi.


Adalet reformu çağrısının ardından AB ve ABD’ye sıcak mesajlar veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, Ali Babacan’dan “U dönüşü” tepkisi geldi.

Erdoğan’ın kısa bir süre öncesine kadar sert şekilde eleştirdiği Avrupa Birliği’ne yönelik “Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyoruz. Geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz” sözleri için “O kadar hızlı bir U dönüşü ki bu yetişebilene aşk olsun” dedi.


BABACAN: VİRAJI ALAMAYIP SAĞA SOLA SAVRULUYORLAR

Partisinin 1. Olağan Yozgat İl Kongresinde konuşan Babacan “Biraz yavaş. Peşinizde bol bol yandaş gazeteci, bolca troll, pelikan melikan çeşitli kuş sürüleri var. Hızlı manevra yaptığınızda virajı alamayıp sağa sola savruluyorlar” ifadelerini kullandı.

TÜİK’E YENİ İSİM: ALGILARI AYARLAMA ENSTİTÜSÜ

Babacan iktidarın her alanda kullandığı dene-yanıl politikasının yanlış olduğunu belirterek “Ekonomide dene yanıl, dış politikada dene yanıl, güvenlik politikalarında dene yanıl. Bu büyük ülke, sizin deneme tahtanız değildir! Hiç merak etmeyin, bu hükûmet miadını doldurdu” ifadelerin kullandı.

Gerçeklerin Türkiye İstatistik Kurumu aracılığı saklandığını iddia eden Babacan “TÜİK binasına adeta bir makyaj odası kurdular. Konya Yolu üzerindeki ‘Algıları Ayarlama Enstitüsü’nde de propaganda makinesini çalıştırıyorlar. Gerçekleri halkımızdan gizlemeyi bir huy haline getirdiler. Beş adım geri, bir adım ileri atarak yürümeye başladılar. Bu ülkenin petrol kaynakları, doğal gaz kaynakları olsa, ekonomiyi hazırı satarak, parasını yiyip dağıtarak yönetseler, akıllarına insan hakları gelmeyecek” dedi.

BABACAN YARGI REFORMUNUN ALDATMACA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Yargı reformu konusunda iktidarı samimiyetsizlikle suçlayan Babacan, yargı reformu çıkışının da bir kandırmaca olduğunu ileri sürdü.

Babacan konuşmasında “İnsan Hakları Eylem Planı‘ için, basit bir suçlamayla tutuklu yargılanan kimseyle görüştünüz mü? İşkence gördüğünü söyleyen bir vatandaşımızı dinlediniz mi? Yapamazsınız. Hakkına girdiğiniz insanların gözünün içine bakacak durumda değilsiniz. Kendilerince, yatırımcıları kandıracak kadar adım atma arayışındalar. Ziya Paşa‘nın dizeleriyle soralım: ‘Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?’ Samimiyseniz, hakim ve savcılara ‘Benden size artık bir talimat gelmeyecek’ diyeceksiniz. Sonra tüm hakim ve savcılarımızın telefon numaralarını rehberinizden sileceksiniz ki huylar depreştiğinde tekrar arayıp ‘Şunu tutukla, şunu bırak’ diyemeyin” yorumunda bulundu.

Son güncelleme: 20:50 22.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı