• Turkhane Logo

Babacan’dan Ayasofya açıklaması: Siyasi desteği koruma çabası

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili AKP’yi eleştirdi.

18:24 11 Temmuz 2020 Cumartesi
Babacan’dan Ayasofya açıklaması: Siyasi desteği koruma çabası
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili AKP’yi eleştirdi.



“Milli ve dini hassasiyetler üzerinden durumu idare etme ve siyasi desteği koruma çabası var. Ama lafla peynir gemisinin yürümesi de mümkün değil” dedi.

Babacan, AKP’nin kaybolan halk desteği karşısında dar bir kesimin oylarını daha da sağlamlaştırarak bir varoluş mücadelesi içinde olduğunu belirtti.


Partisinin yeni açılan genel merkezinde bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Ali Babacan, Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

Deutche Welle’nin haberine göre Babacan, Ayasofya’nın ortak kültür mirası olduğunu ve bu çok kıymetli eserin hem fiziki şartları hem de tarihi anlamının mutlaka yaşatılması gerektiğini kaydetti.

ERDOĞAN’A TUTARLILIK TESTİ YAPILMALI

Ayasofya ile ilgili olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim” ifadeleriyle bugün yaptıkları arasında tutarsızlık olduğuna dikkat çeken Babacan, “Açıklamaları kronolojik olarak yan yana koyun, dün ne dendi bugün ne yapıldı, birileri bu tutarlılık testini bir gün yapar diye umuyorum” ifadesini kullandı. Ayasofya’da şimdiye kadar zaten ezan okunduğunu ve Cuma namazlarının kılındığını hatırlatan Babacan, “Yani kısmen açıktı, şimdi anladığımız daha geniş alanlar açılacak ama henüz detay yok, bunu bir iki hafta içinde öğreneceğiz. Mekanın tarihi özelliklerinin korunması son derece önemli bir konu” diye konuştu.

TÜNELİN UCUNDA IŞIK GÖRÜNMÜYOR

Ekonomi ve işsizlik konusunda da açıklamalar yapan Babacan, “Yeni iş alanları için yatırım, yatırım için ise güven ve istikrar gerekiyor. Güven ve istikrar olmadan işsizlik sorununu çözmek mümkün değil. Tünelin ucunda şu an ışık falan görünmüyor, tünelin ucu açık mı kapalı mı o da belli değil ve mevcut yönetim çözüm üretemiyor” şeklinde konuştu.

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ

İktidarın ekonomideki sorunlara çözüm üretemediği için başka konuları ön plana çıkardığını ifade eden Babacan, “Milli ve dini hassasiyetler üzerinden durumu idare etme ve siyasi desteği koruma çabası var. Ama lafla peynir gemisinin yürümesi de mümkün değil. İnsanların duygu dünyası tabi ki çok önemli ama reelde insanlar adalet, özgürlük ve refah ister” dedi.

Son güncelleme: 18:24 11.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı