• Turkhane Logo

Babacan: Erdoğan, paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Paradan 6 sıfırı biz attık" sözünün gerçeği yansıtmadığını belirten Ali Babacan:

11:04 29 Eylül 2022 Perşembe
Babacan: Erdoğan, paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Paradan 6 sıfırı biz attık" sözünün gerçeği yansıtmadığını belirten Ali Babacan:

 Paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi. Bana sordu ertesi gün, Paradan 6 sıfır mı atıyorsunuz? dedi.
Ben de evet dedim. Keşke söyleseydin de ben açıklasaydım niye sen açıkladın dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılmasıyla ilgili “Dönemin başbakanı olarak ben attım” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Babacan, Erdoğan’ın paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendiğini söyledi.


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İlker Karagöz’le Çalar Saat programına konuk oldu. 2005 yılında paradan 6 sıfır atılarak, Yeni Türk Lirası banknotlar tedavüle girmişti. Babacan, Erdoğan’ın paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendiğini söyledi.

Babacan, “Paradan 6 sıfırı biz attık diyor. Paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi. Bana sordu ertesi gün, ‘Ya bu ne’ dedi, ‘Paradan 6 sıfır mı atıyorsunuz?’ dedi. Ben de ‘evet’ dedim. ‘Keşke söyleseydin de ben açıklasaydım niye sen açıkladın’ dedi” diye konuştu.

‘HER ŞEYE BURNUNU SOKMAK ZORUNDA DEĞİL’ 

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü: “Paradan 6 sıfır atma törenini biz Merkez Bankası’nda yaptık. Bugün böyle bir şey olsa, tören Merkez Bankası’nda mı yapılır yoksa külliyede mi yapılır? Bunu kendisini kınamak için söylemiyorum. Devletin başındaki kişi her şeyi bilmek, her şeye burnunu sokmak zorunda değil. Devletin başındaki kişinin yapacağı iş, ehil ve dürüst kadroları kilit yerlere koyacak ve genel koordinasyon sağlayacak o kadar.”

ERDOĞAN PARADAN 6 SIFIR ATILMASI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Kasım 2021 tarihinde TRT’ye verdiği röportajda isim vermeden Ali babacan’ı eleştirerek, “Biz 6 sıfırı atıyoruz dediğimizde, ‘Taksim Meydanı’nda anırırım’ diyenler vardı. En yakınımda olanlardan bile, şu anda o da siyasette, ‘kurmayacağım’ dediği halde parti de kurdu. Şimdi 6 sıfır attık diye övünmeye başladı. Ne sen attın ya? Dönemin başbakanı olarak ben attım” demişti.

Son güncelleme: 11:04 29.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı