• Turkhane Logo

Arınç: Mevcut durum sözün tükendiğini gösteriyor

Bülent Arınç, YİK'ten ayrılma sürecinde sessiz kalmanın kendi tercihi olduğunu söyleyerek, "Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor" dedi.

08:38 16 Ağustos 2021 Pazartesi
Arınç: Mevcut durum sözün tükendiğini gösteriyor
Bülent Arınç, YİK'ten ayrılma sürecinde sessiz kalmanın kendi tercihi olduğunu söyleyerek, "Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor" dedi.


Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, kendisinin YİKten ayrılma sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, Sessiz kalmak benim tercihimdir. Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek köşesinde iki gğn önceki yazısında Arınçın Yüksek İstişare Kurulundan “atıldığını” yazdığını ve bu söz nedeniyle Bülent Arınçın kendisini aradığını söyledi. Zeyrek, Arınçın atıldı kelimesine incitici bulduğunu ve bunun üzerine kastı aştığını farkederek ayrıldı diye düzelttiğini dile getirdi.


Zeyrek yazısında Arınçın YİKten ayrılış sürecine dair mesajındaki ayrıntıyı da paylaştı. Arınç, Zeyreke gönderdiği mesajda, Sessiz kalmak benim tercihimdir. Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor dediği öğrenildi.

Zeyrekin yazısının ilgili bölümü şöyle:

14 Ağustos 2021 günü yazdığım yazıda AK Partinin 20 yıllık serüvenini anlatmıştım. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdüllatif Şenerin “kurucu eşitler” olduğunu anlatıp, AK Partide Erdoğan dışında kimse kalmadığını, en son Arınçın Yüksek İstişare Kurulundan “atıldığını” yazmıştım. Sayın Arınç, bir mesaj gönderdi ve YİKden kendisinin istifa ettiğini, bu nedenle “atıldı” sözcüğünün fevkalade “incitici” olduğunu ifade etti. Ben ayrılma sürecini bildiğim için o sözcüğü tercih etmiştim ama Arınç açısından düşününce “atıldı” sözcüğünün kastı aştığını fark ettim. O nedenle o sözü “ayrıldı” olarak değiştirmek istiyorum. Bu arada Arınçın mesajındaki şu cümleyi de aktarmak isterim: “Sessiz kalmak benim tercihimdir. Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor.”

Son güncelleme: 08:38 16.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı