• Turkhane Logo

"Apo’ya çiçek verenler bugün ‘AK Parti’nin politikalarını biz oluşturuyoruz’ diyor"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sanki darbeyle devrilen bir başbakanmışım gibi, 12 Eylül’den sonra Ecevit ve Demirel’e uygulanan yasaklar bana uygulandı” dedi.

18:00 10 Şubat 2020 Pazartesi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sanki darbeyle devrilen bir başbakanmışım gibi, 12 Eylül’den sonra Ecevit ve Demirel’e uygulanan yasaklar bana uygulandı” dedi.





Medyascope yayınında Ruşen Çakır ve Sedat Pişirici’nin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le yakınlaşan AKP yönetimini eleştirdi. Partinin içinde başka tehlikeli unsurların da bulunduğunu belirten Davutoğlu, “Apo’ya çiçek verip, 28 Şubat’ın en sert destekçisi olanlar şimdi AK Parti’nin politikalarını biz belirliyoruz diyorlar” ifadelerini kullandı.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Medyascope’da Ruşen Çakır ve Sedat Pişirici’nin sorularını yanıtladı.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu, AK Parti’nin içinde 4 tehlikeli yapının oluştuğunu ve bunların hedeflerinin Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak olduğunu belirtti. Davutoğlu, “Herkes Davutoğlu ile birlikte bir kriz çıkar, parti bölünür ve bu istikrarsızlık şartları içinde 15 Temmuz’a gidilir diye bir hesapları vardı. Çünkü biliyorlardı ki, ben başbakan olarak kalsaydım Cumhurbaşkanımızla birlikte ağustos ayındaki YAŞ toplantısında 15 Temmuz’u planlayan kişilerin tümünü tasfiye edecektik” dedi.

“Bunlar tüm dünyada dış politika yürütebilen Türkiye yerine, sınırlarına çekilen bir Türkiye istiyorlar” diyen Davutoğlu şunları söyledi: “Bunlar bazen İsrail yanlısı çıkar bazen Avrasyacı diye çıkar. Bir diğer yapı ise statükonun sürmesini isteyen unsurlar var. Bunlar, rant ve ihaleler üzerinden ciddi sermaye biriktirmiş unsurlardır. İmar yasasından da rahatsız oldular. Bu konu benim ayrılmama neden olan konulardan biridir. O dönem betona ayrılan sermayeyi sanayiye yönlendirmek istedik. Amacımız buradaki yolsuzluk çarkını kırmak ve sanayiye yatırıma arttırmaktı. Dördüncü yapı ise AK Parti’yi şahsi ve ailevi miras olarak gören çevreler. Onlar biliyordu ki ben orada olduğum sürece AK Parti kurumsallaşır ama bir şahsi miras haline dönüşmez. Bu 4 çevrenin çıkarları farklı olsa da anlaştığı bir şey vardı. Davutoğlu kalırsa biz başarıya ulaşamayız. Şimdi bakın kendi aralarında bir ihtilaflar çıkmaya başladı. Ama bu 4 çevre 5 Mayıs günü hedefine ulaştı.”

ERDOĞAN 2 ŞEYİ EMANET ETTİ

Başbakanlığa başladığı dönemle alakalı soruları yanıtlayan Davutoğlu, Başbakanlık koltuğuna oturduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinden iki istekte bulunduğunu ifade etti. Davutoğlu, bunları Erdoğan’dan kendisine verilen birer “emanet” olarak niteleyerek şunları kaydetti:

“‘27 Ağustos’ta Başbakan olduğumuzda bu güvenin yansıması olarak Sayın Cumhurbaşkanı bize olan güvenini yineledi. ‘Emanetçi Başbakan istemiyorum’ dedi ve ben o konuşmayla Başbakan oldum. O dönem 2 isteği oldu. FETÖ ile mücadele ve çözüm sürecini devam ettirme. ‘Bunlar benim emanetlerim’ dedi. Biz bu 2 emaneti her şeye rağmen devam ettirdik. Kamu düzeni bozulmasından sonra terörle mücadele döneminde Cumhurbaşkanın söylemleri dışına çıkmak istemedik. Daha sonra çözüm süreci suç gibi görülmeye başlandı”

PARTİ MENSUPLARIMIZA MOBBİNG UYGULANIYOR

Yeni kurulan parti çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Davutoğlu, parti kurucuları arasında yer alan iş adamlarının sık sık vergi denetlemelerine tutulduklarına, kendisi yahut eşi memur olan parti mensuplarının da amirleri tarafından psikolojik baskılarına maruz kaldığını belirtti. Bu konuda duyumlar aldığını belirten Davutoğlu, partisine destek veren mensupların memur akrabalarına da aynı mobbing yapıldığını söyledi.

ERDOĞAN VE AİLESİNİN HUKUKUNU KORUYACAĞIM

“Erdoğan’dan mı ayrıldınız yoksa AK Parti’den mi” sorusuna Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ne Cumhurbaşkanına ne de AKP’ye küslüğü olduğunu söyledi. Sadece AKP’nin tepe kadrosu ile zihniyet olarak anlaşamadığını ifade eden Davutoğlu, her zaman Erdoğan ve ailesinin hukukunu koruyacağını belirterek “Şimdi 1.5 yıl içinde 1 milyon 200 bin kişi işini kaybetmiş. Böyle bir tabloda bu tablonun birinci sorumlusunu eleştirmek aileyi eleştirmek değildir. Eleştire açık olacak.” dedi.

HDP ZİHNİYETİYLE UZLAŞAMAYACAĞIM AŞİKAR

Davutoğlu, akademisyen olarak Türkiye’de bir Kürt sorunun varlığını kabul ettiğini ancak HDP ile de uzlaşamayacağını söyledi. Davutoğlu, “HDP zihniyetiyle hiçbir zaman uzlaşmayacağım aşikar. Onlara oy veren kitlelere saygı duyarım. O kitlelerin tercihini değiştirmeye çalışırım. HDP terörle arasına mesafe koyarsa bizden herhangi bir siyasi parti muamelesi görür” dedi. Davutoğlu, başbakanlıktan ayrılmasıyla ilgili, “Benim ilkelerim ve cumhurbaşkanının talep ettiği şeyler çatışıyordu, ayrışmazlık vardı. Birtakım ayak oyunlarıyla şahsiyetim rencide edilecek boyuta geldi. Fedakarlık yaptım, çekildim”  şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI KARŞI TARAFIN İTTİFAK KURAMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜ

‘İttifak yasasını çıkarmayın, bu en çok AK Parti’ye zarar verecek. AK Parti İç Anadolu’da MHP’ye oy kaybedecek, doğuda da Kürt seçmeni kaybedecek’ dedim. Cumhurbaşkanı karşı tarafın ittifak kuramayacağını düşündü. Aşırı güç kazandığınızda, o gücün ortaya çıkardığı bir yanılsama olur. Her şeyi yapabileceğinize ve karşı taraftakinin hiçbir şey yapamayacağına kanaat getirirsiniz. AK Parti’nin dar siyasi zihniyete sahip çevreleri bizi Millet İttifakı’yla eş gösterip AK Parti kitlesinden koparmaya çalışacaklardır.

Son güncelleme: 18:00 10.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı