• Turkhane Logo

"Anlaşılan Erdoğan, İmralı'yla mektup arkadaşlığını yeniden hızlandırmaya hazırlanıyor"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı kast ederek söylediği,“Edirne’deki İmralı’dakine hesap verecek” sözleriyle ilgili olarak konuştu.

18:04 14 Ocak 2022 Cuma
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı kast ederek söylediği,“Edirne’deki İmralı’dakine hesap verecek” sözleriyle ilgili olarak konuştu.


AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşı kast ederek söylediği, “Edirne’deki İmralı’dakine hesap verecek” sözlerine ilişkin açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Anlaşılan Erdoğan, İmralıyla mektup arkadaşlığını yeniden hızlandırmaya hazırlanıyor. Herhalde bunun için de küçük ortağın rızası alınmıştır ifadelerini kullandı.

Sözcü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalanla eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında hesaplaşma olduğunu ileri süren AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Edirnedeki, en büyük hesabı İmralıdakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onlarında kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar sözlerine ilişkin, Anlaşılan Erdoğan, İmralıyla mektup arkadaşlığını yeniden hızlandırmaya hazırlanıyor. Herhalde bunun için de küçük ortağın rızası alınmıştır dedi.


“Üniversiteye gelen gençlerin barınma ihtiyacını karşılamayan sizsiniz. Yurt, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Gençlerimiz için yeterli yurt açmayan sizsiniz. Gençlerimizin yurt ve barınma ihtiyacını taşeronlara havale eden sizsiniz. Vakıflara, cemaatlere, paralel yapılara bu işi siz ihale ettiniz. Hükümet olarak bunlara bir de maddi destek verdiniz. Bu yurtları da doğru dürüst denetlemediniz. Gençlerimizi korumasız bıraktınız. Yandaşlarınıza avroyla, dolarla milletin milyarlarını aktardınız. Milyonlarca gencimizi yurtsuz bıraktınız. Sonuç: Onlarca ocağa ateş düştü. Milletin vicdanı sızladı, sizinki sızlamadı.

En son, 19 yaşında bir tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara, öğrenci evinde maruz kaldığı baskı nedeniyle yaşama ümidini yitirdi, canına kıydı. Tüm ülkemizi üzüntüye boğdu. Biz, Enes yavrumuza Allah’tan rahmet diliyoruz. Vicdanlı kalplerin acısını bir kez daha yürekten paylaşıyoruz. Bir sorunu çözmenin ön koşulu, önce sorunla yüzleşmektir. Bu ülkede öğrencilerimizin yurt ve barınma sorunu vardır.

Erdoğan hükümetleri görevini savsaklamıştır, ihmal etmiştir. Görevini ihmal eden hükümet, her zaman yaptığı gibi sebebi olduğu acıların sorumluluğunu üzerinden atmakta, hatalarıyla yüzleşmemektedir. Bunun yerine sözcülerinin biri, ‘Her ölüm insanı kendi ruhuyla yüzleştirmelidir, bu büyük imtihandır, hayatını kaybedenin acısı bizi buna götürmelidir’ diyerek millete akıl vermektedir.

Bir diğeri de ‘Burası yurt değil, öğrenci evi’ diyerek bahane üretmeye kalkmaktadır. Bir AK Parti milletvekili de çıkıp, ‘Sorumlu dış güçlerdedir’ diyerek en sevdikleri şeyi yapmakta, milletin aklıyla açıktan alay etmektedir. Bu zihniyet, daha birkaç ay önce, yurt ve barınma sorunlarına dikkat çekmek amacıyla eylem yapan öğrencilere terörist muamelesi yaptı. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Yurt meselesini biz çözeriz. Sayın Genel Başkanımız, yurt meselesini en geç iki yıl içerisinde çözme sözünü vermiştir ama o gün gelene kadar da gençlerimizi sahipsiz bırakmayacağız.

Son güncelleme: 18:04 14.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı