• Turkhane Logo

Anket sonuçlarından rahatsız olan Saray’dan “sahte ve hileli” açıklaması

AKP’nin aleyhine çıkan anketlerin giderek artmasının ardından Fahrettin Altun’dan ‘sahte ve hileli’ açıklaması geldi.

08:43 04 Haziran 2020 Perşembe
Anket sonuçlarından rahatsız olan Saray’dan “sahte ve hileli” açıklaması
AKP’nin aleyhine çıkan anketlerin giderek artmasının ardından Fahrettin Altun’dan ‘sahte ve hileli’ açıklaması geldi.



Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun, AKP’nin oy kaybettiği yönünde veri açıklayan anketleri eleştirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, AKP’nin aleyhine sonuçlanan ve kamuoyuyla paylaşılan anketlerin, “hileli ve sahte” olduğunu iddia etti. 

Son dönemlerde birçok kamuoyu araştırma şirketi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve partisinin giderek ilgi kaybettiğini işaret eden anketleri paylaşmıştı. 


Anketlerin sahte ve hileli olduğunu iddia eden Fahrettin Altun, twitterdan paylaştığı tabloda, “Kamuoyunu sahte ve hileli anketlerle yanlış yönlendirerek zihinlerimizi işgal etmeye ve toplumumuza istikamet çizmeye çalışan odaklara karşı vatandaşlarımızı hakikatle buluşturmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Her zaman hakikatin sözcüsü olacağız.” ifadesini kullandı.  

  Kamuoyunu sahte ve hileli anketlerle yanlış yönlendirerek zihinlerimizi işgal etmeye ve toplumumuza istikamet çizmeye çalışan odaklara karşı vatandaşlarımızı hakikatle buluşturmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Her zaman hakikatin sözcüsü olacağız. Güvenilir anket nasıl olur? ⬇️ pic.twitter.com/EcVBaCXDF8 — Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) June 3, 2020

“ANKET FİRMALARI FİNANSÖRLERİNİ AÇIKLASIN” 

Altun’un iddiasına cevap veren Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, tüm firmaların kendileri gibi anketlerini, maliyetini ve finansörlerini açıklamasını istedi.  

Özkiraz, “Sayın Altun harika bir konuya değinmiş; tüm firmalar bizim yaptığımız gibi anketlerini maliyetini ve finansörlerini açıklamalıdır. Avrasya’dan başka sosyal medya hesabında sözleşme ve faturasını paylaşan yok. Dünyada araştırmacılar benim gibi kimi desteklediklerini de açıklıyor.” dedi.  

  Sayın Altun harika bir konuya değinmiş,

Tüm firmalar bizim yaptığımız gibi anketlerini maliyetini ve finansörlerini açıklamalıdır

Avrasyadan başka sosyal medya hesabinda sözleşme ve faturasını paylaşan yok

Dünyada arastiramacilar benim gibi kimi desteklediklerini de açıklıyor https://t.co/L5AkXN7kNL — Kemal ÖZKİRAZ (@avrasyaanket) June 3, 2020
 

Son güncelleme: 08:43 04.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı