• Turkhane Logo

'Ankara ve İstanbul AKP için çantada keklik değil'

31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimler yaklaşırken, siyasi partiler seçim stratejilerini belirleme çalışmalarına hız vermiş durumda.

10:54 29 Ekim 2018 Pazartesi
'Ankara ve İstanbul AKP için çantada keklik değil'
31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimler yaklaşırken, siyasi partiler seçim stratejilerini belirleme çalışmalarına hız vermiş durumda.

Ancak, MHP ile ittifaklık köprülerinin atılması, büyükşehirlerde AKPnin kazanma ihtimalini de kaydadeğer ölçüde etkileyecek görünüyor. Posta Gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Ankara ve İstanbulun AKP için çantada keklik olmadığını yazdı. AKPnin büyükşehirlere yönelik aday stratejisine dair bilgi veren Işık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın tıpkı bakanlıklara uzman isimleri atamasında olduğu gibi, yerel seçimlerde de uzman belediye başkanı adayları çıkaracağını belirtti. 

Bilhassa bazı büyükşehirlerde siyasi kimliği ve ideolojisiyle ön plana çıkmayan, liyakatin esas alındığı, kendi alanında marka olmuş ve bu sayede her kesimin oyunu alabilecek “Uzman Belediye Başkanları” aday gösterilecek yorumunu yapan Işık, iddiasını şu satırlarla sürdürdü:

Kutuplaşmanın bu kadar keskinleştiği bir ortamda seçmen havuzunu büyütmek adına son derece mantıklı bir siyasi hamle. Yerel seçim yaklaşırken herkesin gözü eski-yeni bakanlarda, parti yöneticilerinde... Lakin kulislerde konuşulanlar doğruysa gözlerin iş/üniversite dünyasının saygın şehir planlamacılarına, ulaştırma-çevre mühendislerine, mimarlara, vs. çevrilmesi an meselesi.


Partilerin yaptırdığı anket sonuçlarına göre, yerel seçimlerin herkes için zor geçeceği sonucuna ulaşıldığını ifade eden Işık, Özellikle de büyükşehir belediyelerinde... İzmir’i geçiyorum zira CHP kimi gösterirse göstersin İzmir’i kaybetmez. Ancak aynı şeyi Ankara ve İstanbul için söylemek imkansız yorumunu yaptı.

AK Parti, Ankara ve İstanbul’da tarihinde ilk kez anketlerde bu kadar ucu ucuna rakamlar görüyor. Aday ve kampanya ilk kez bu kadar belirleyici olacak. Velhasıl Ankara ve İstanbul hiçbir parti için çantada keklik değil. AK Parti için hiç değil! uyarısında bulunan Işık, görüşlerini şöyle sürdürdü:

İstanbul’da yerel seçimin kazananını HDP’ye oy vermeyecek ya da alternatif arayan Kürt seçmenin oyları belirleyecek. Hem CHP hem de AK Parti, aday belirlerken kendi seçmeni dışında Kürtlerden de oy alabilecek bir isim arayışında. Ne dersiniz tam da böyle bir dönemde AK Parti’nin Andımız tartışmasıyla başlayan MHP’ye karşı “mesafeli ortaklık” siyaseti tesadüf mü yoksa bir seçim stratejisi mi?
 

Son güncelleme: 10:54 29.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı