• Turkhane Logo

Ankara kulisi: MHP, AKP’ye her konuda destek sağlamayacak

Seçimden sonra kamuoyuna "Denge ve denetleme görevini vatandaş bize verdi" diyen Bahçeli'nin 'kırmızı çizgileri' öne çıkaracağı ve AKP'ye her konuda destek vermeyeceği belirtiliyor.

12:35 26 Haziran 2018 Salı
Ankara kulisi: MHP, AKP’ye her konuda destek sağlamayacak
Seçimden sonra kamuoyuna "Denge ve denetleme görevini vatandaş bize verdi" diyen Bahçeli'nin 'kırmızı çizgileri' öne çıkaracağı ve AKP'ye her konuda destek vermeyeceği belirtiliyor.



AKP’nin 301 milletvekili hedefini tutturamayarak 295 milletvekili ile parlamentoya girmesi, MHP’yi bir kez daha ‘kilit parti’ konumuna getirdi. AKP’nin herhangi bir yasa yaparken öncelikle “MHP’nin görüşünü ve onayı alması gerekeceğine, aksi takdirde parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlayamayacağına” işaret ediliyor.

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem’in haberine göre, seçimin ardından AKP’ye 5 yıl daha destek vereceğini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, bu süreçte yol haritasını da belirledi. MHP’nin AKP’ye desteğinin her konuda olmayacağı kaydedildi. Bu destek başta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurumsal yapısının oluşturulması, ekonomi, terörle mücadele, sosyal adalet, insan hakları, adil yargı ve hukuk gibi konularda olacak.


’49 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP OLAN PARTİNİN…’

MHP yönetimi, ‘cumhur ittifakı’ oluşturulmadan önce Bahçeli’nin yaptığı “Her parti kendi tüzel kimliğini koruyacak” açıklamasına da dikkat çekiyor. MHP’nin ittifak çerçevesinde kendi tüzel kişiliğini koruyup seçmenlerden oy istediğine atıfta bulunularak, “49 yıllık geçmişe sahip olan partinin her konuda AK Parti’ye destek vermeyeceği” de ayrıca vurgulanıyor.

GENEL AF TALEBİ NE OLACAK?

MHP’nin seçim beyannamesinde vaatleri arasında bulunan ‘uzman çavuşlara kadro verilmesi, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi, üniversite sınavının kaldırılması, ‘kader mahkûmlarına af getirilmesi’ gibi başlıklarda Meclis’e yasa teklifi sunacağı ve bu gibi toplumsal konularda AKP’nin de ‘elini taşın altına koymasını isteyeceği’ vurgulanıyor.

‘ERDOĞAN İSTİYORSA DIŞARIDAN ATASIN’

Kulislerde yeni kabinede MHP’li bir bakanın olmayacağı dile getirilirken, yönetimin, “Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinede MHP’li bir bakan istiyorsa, kendisinin dışarıdan, milliyetçi camia içinden atamada özgür olduğu” yorumları yaptığı belirtiliyor.

Son güncelleme: 12:35 26.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı