• Turkhane Logo

Almanya “Gelmeyin” dedi, Erdoğan geri adım attı

Türkiye 24 Haziran’da erken seçime giderken 16 Nisan referandumu sürecinde olduğu gibi Avrupa’da seçim propagandası krizi gündemde.

10:07 03 Mayıs 2018 Perşembe
Almanya “Gelmeyin” dedi, Erdoğan geri adım attı
Türkiye 24 Haziran’da erken seçime giderken 16 Nisan referandumu sürecinde olduğu gibi Avrupa’da seçim propagandası krizi gündemde.


Avusturya ve Hollanda başta olmak üzere Almanya da siyasi etkinliğe izin vermeyeceklerini duyurdu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan da bu açıklamalara olumlu bir yanıt geldi.


Dpa ve AFP ajanslarının Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Ankaradan yapılan açıklamada Seçim kampanyaları sırasında Cumhurbaşkanı ya da kabine üyelerinin Almanyada Türk vatandaşlara yönelik konuşma yapması planlanmıyor dendi.

Bakanlık açıklamasında, Almanyada Avrupalı olmayan siyasetçilere seçimlerden üç ay önce seçim etkinliği düzenlememe yönündeki yasak hatırlatılarak, Yasağın doğru olmadığını ve demokrasiye hizmet etmediğini düşünüyoruz. Çünkü seçmenler ne için seçimlere gittiğini bilmeli görüşüne yer verildi.

Ancak Bosna Hersek için ise bu durum farklı. Türk hükümetinden siyasetçilerin 24 Haziran seçimleri vesilesiyle Bosna Hersekte büyük bir seçim etkinliği düzenleyeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 20 Mayısta Saraybosnayı ziyaret ederek konuşma yapacağı bu etkinliğe farklı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin de gitmesi bekleniyor.

16 Nisan 2017 referandumunda, AKPli politikacıların ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın Avusturyada miting düzenlemesini engelleyen Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, benzer bir tutum alarak 24 Haziran için de Avusturyada Türkiyedeki seçimlere yönelik seçim kampanyası yaptırmayacaklarını duyurmuştu ilk olarak.

Ankara’nın kavgalı olduğu Hollanda da peşi sıra bir açıklama ile izin çıkmayacağını duyurdu.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKPli bakanların 24 Hazirandaki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasının, kamu düzeni için tehdit oluşturacağını açıkladı. 

Son güncelleme: 10:07 03.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı