• Turkhane Logo

Ali Babacan'ın ekibinden yeni parti açıklaması

Çok tartışıldı, çok konuşuldu ve Ali Babacan AKP'den istifa etti, yeni parti kurmak için çalışmalarını hızlandırdı. Ankara kulislerinde Babacan'ın parti kurması öncelikli gündemlerden.

10:24 13 Temmuz 2019 Cumartesi
Ali Babacan'ın ekibinden yeni parti açıklaması
Çok tartışıldı, çok konuşuldu ve Ali Babacan AKP'den istifa etti, yeni parti kurmak için çalışmalarını hızlandırdı. Ankara kulislerinde Babacan'ın parti kurması öncelikli gündemlerden.




Abdullah Gül ile birlikte hareket eden Babacanın partiyi ne zaman ilan edeceği henüz net değil ama şimdiden partinin detaylarıyla ilgili yorum ve değerlendirmeler başladı. 


Ali Babacan ile birlikte hareket eden ekibe göre yeni oluşum, Bu bir kadro hareketi ve hedef, partiyi 2019da kurmak

AK Parti kurucu üyelerinden ve bir dönem bakanlık görevinde de bulunan Ali Babacanın istifasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğanın ümmeti bölmekle eleştirdiği yeni partinin nasıl bir siyasi izlekte olacağı kamuoyunda merakla bekleniyor.

Parti ne zaman kurulacak, kurucular kurulunda kimler olacak ve yol haritası nasıl belirlenecek?

Duvardan Özlem Akarsu Çelik bu soruları Babacan’la birlikte hareket eden isimlere sordu. 

Habere göre, ekip, şu aşamada Erdoğan’la polemiğe girmek istemiyor.

Ekibin Partinin kuruluşu için belirlenmiş bir takvim var mı? sorusuna yanıt şöyle:

Belirlenmiş bir tarih yok. Gönül arzu ediyor ki, 2019 çıkmadan bu çalışmalar ete kemiğe bürünsün. Şu an tarihten daha önemli olan üzerinde çalışılan ve adına “politika seti” denilen alt yapının oluşması. Bununla birlikte insan kaynaklarının, arzu edildiği gibi tamamlanması gayreti var.

Politika setinde hangi başlıklar var?sorusuna Bir şeyi hazır edip gelin peşime düşün noktasındaki bir tarz değil bu. Kurulacak partinin politikaları kadroyla beraber hazırlanacak. Bu bir kadro hareketi zaten. Kurucu kadronun sürece etkin katılımı arzu ediliyor. Bir takım politika oluşturma çabaları var ama bu politikanın ana hatlarını, detaylarını belirleyecek ve son noktayı koyacak harcı, kurucu arkadaşlarla birlikte yapmak istiyor Sayın Babacan yanıtı verildi. 

Yeni partinin doğru başlasın, doğru yürüsün isteniyor diyen ekip, Kurulacak parti için ANAP benzetmesi de yapılıyor, AK Parti’den kopacak bir oluşum da deniyor. Hangisi olacak veya olmayacak? sorusuna şu yanıtı verdi: 

Ali Bey (Babacan) yaptığı toplantılarda bunları paylaşıyor. Bunun altını özellikle çiziyor. Şunun devamı ya da dargınların bir araya geldiği bir yapı değil, 2019 Türkiyesi’nin ihtiyacı olan, Türkiye’yi içinde bulunduğu kulvardan selamete çıkaracak bir çalışma bu. “Farklı eğilimleri barındıran 83 ANAP’ı” gibi yorumlar yapılıyor. Hayır. Şu an ne 1983’ün şartları var ne de 2001’in. Şu an maalesef kendine özgü şartları yaşıyor Türkiye. Gelinen nokta olumlu değil. Bu girilen kulvardan bir şekilde çıkması lazım ülkenin. Bunu beraberce yapacağız.

Biz eleştiri yapmadık ki, özeleştiriye geçelim diyen Ali Babacanın ekibinde yer alan isimler Ali Bey istifasını duyuran bir metin yayınladı sadece. O A4 boyutundaki metinde yazılanlar az çok bir çerçeve oluşturuyor. Ancak bu hareketin dinamikleri üzerine iddia sahibi bir metin değil o. Orada bir eleştiriden daha fazla kendi gönül dünyasındaki burukluğu yazmıştır Ali Bey. Özeleştiriye gelince… Bu kolektif (gülüyor), kimse bunun dışında değil. Medyası da muhalefeti de bunun içinde. Hepimiz oradaydık! ifadelerini kullanıyor. 

Son güncelleme: 10:24 13.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı