• Turkhane Logo

Akşener’den Erdoğan’a yanıt: Türkiye’nin beka değil, yöneticilerinin zekâ sorunu var!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronayla mücadelede muhalefeti hedef almasını eleştirerek “Türkiye’nin beka değil, yöneticilerinin zekâ sorunu var!” dedi.

09:15 21 Nisan 2020 Salı
Akşener’den Erdoğan’a yanıt: Türkiye’nin beka değil, yöneticilerinin zekâ sorunu var!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronayla mücadelede muhalefeti hedef almasını eleştirerek “Türkiye’nin beka değil, yöneticilerinin zekâ sorunu var!” dedi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Millet İttifakı’nın kazandığı İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin gibi şehirlerin belediye başkanlarını eleştirerek ‘Bozgunculuk’ ile suçlamış ve siyasi mücadeleyi ‘beka’ soruna benzetmişti.  

Halk TV’de Özlem Gürses’in sunduğu programa canlı olarak katılan İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını izleyemedim. Birincisi sokağa çıkma yasağı konusunda 23 Nisan’la ilgili biliyorsunuz 23 Nisan Meclis’imizin 100. Yıldönümü. Bu çerçeve içerisinde bazı programların olması gerekiyordu. Onlarla ilgili nasıl bir tutum alınacak öğreneceğiz.” ifadesini kullandı. 


“KEŞKE ERDOĞAN BU BELEDİYELERİ RAKİBİ OLARAK GÖRMESE!” 

“Millet İttifakı belediyelerinin bağış almasıyla ilgili bir kanaat bildirdiyse Erdoğan, bunu çok yanlış bulurum” diyen Akşener, “Belediyelerin hukuki olarak bağış almaları haktır. Keşke Sayın Erdoğan bu belediyeleri rakibi gibi değil de merkezi hükümetle belediyeleri bir eş güdüm içerisinde birlikte bu koronayla savaşabilir el ele tutuşmuş; kaynakları daha verimli bir Cumhurbaşkanı olabileydi.” dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlığı şapkasını çok içselleştirdiğini belirten İyi Parti lideri Akşener, “Erdoğan herkesin Cumhurbaşkanı olmayı içselleştiremedi. Bir diğer konuda şu yani belediyelerin imkânlarından merkezi hükümetin faydalanması maske dağıtımındaki beceriksizliği ortadan kaldırırdı. F... meselesi de son derece kullanışlı bir mekanizma olarak her daim ortaya çıkıyor. Bunu nasıl izah edeceğimi bilemiyorum. Ne Ekrem İmamoğlu’nun ne de Mansur Yavaş’ın hiçbir zaman ilçe belediye başkanlığı dışında bir görevleri olmadı.” ifadesini kullandı.  

“SALGINDA DAHİ KUTUPLAŞTIRAN BİR DİL” 

“Sayın Yavaş ve İmamoğlu Erdoğan’ın da hükümetin de rakibi değiller” diyen Akşener, “Onlar devletin bir kurumunun başında seçilmiş insanlar. İstanbul ve Ankara travmasını Sayın Erdoğan’ın bir türlü atlatamadığı görülüyor. Bir salgında dahi bu kutuplaştırmayı bu düşmanlık dilini yadırgadığımı ifade etmek isterim.” dedi.  

“YÖNETİCİLERİN ZEKA SORUNU VAR” 

Erdoğan’ın kullandığı dili eleştiren Akşener, “Bu dil özellikle insanların canınla uğraştığı ve çok korktuğu, ekonomiyle çok büyük bir problemle karşılaştığı ve esnafın dertleri varken ve insanlar canları ve işleriyle endişe içindeyken Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan bu kişinin kalkıp yeniden kutuplaştırma Sayın Erdoğan’ın alıştığı bir algoritma. İki büyük şehrin belediye başkanıyla eş güdümlü olarak kaynakları daha iyi kullanabilmek ve onların organizasyonlarıyla mümkünken, bu belediye başkanlarının bir stratejisi olsa bile beka sorunu üzerinden yapılan bu tanımı doğru bulmadığını ifade ediyorum. Türkiye’nin beka sorunu var mı bilmiyorum ama yöneticilerin zekâ sorunu olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.  

Son güncelleme: 09:15 21.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı