• Turkhane Logo

Akşener’den Erdoğan analizi: “Siyasal algoritması: Böl, parçala, yönet ama artık karın doyurmuyor”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politik anlayışını eleştirdi. “Siyasal algoritması şu: Böl, parçala, yönet ama artık bu karın doyurmuyor. Bu sistemi değiştirmek zorundayız” dedi.

18:22 01 Mayıs 2020 Cuma
Akşener’den Erdoğan analizi: “Siyasal algoritması: Böl, parçala, yönet ama artık karın doyurmuyor”
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politik anlayışını eleştirdi. “Siyasal algoritması şu: Böl, parçala, yönet ama artık bu karın doyurmuyor. Bu sistemi değiştirmek zorundayız” dedi.





Karar TV yayınına katılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, değerlendirmelerde bulundu. Mevcut sistemin değişmesi gerektiğini kaydeden Akşener, “Böyle bir sistem ülkeyi yönetemez. Bu gücü 3 yıl ben kullanayım ben yoldan çıkarım. Bir parti lideri bunu der mi? Dedim. Mutlak güç mutlaka insanı bozuyor” ikazı yaptı.


KENDİ ADALETİ İÇERİSİNDE ADALET DAĞITIYOR

Erdoğan’la AKP’nin kuruluş sürecindeki konuşmalarını anlatan Akşener, “Yıllar önce Erdoğan’a ‘Nasıl bir parti kuracaksınız?’ dedim. Özal’ınki gibi demişti. İdare ederek bazı şeyleri yönetemiyorsunuz. Uyuşmazlıklarımız ilkesel boyuttaydı. Zaman geçti AKP iktidar oldu. Sayın Erdoğan şu an ülkenin babası! Kendi adaleti içerisinde adalet dağıtıyor. Hangi açıdan bakarsanız bakın yanlış.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

BİZ 40 KİŞİYİZ BİRBİRİMİZİ BİLİRİZ

– (İçişleri Bakanı ‘İşkilleniyorum’ dedi. Erdoğan’ın ‘Devlet içinde devlet olmak’ tanımı var.) Biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz. Tayyip beyin siyasal algoritması şu: Böl, parçala, yönet ama artık bu karın doyurmuyor. Pandemiyle ilgili açıklama yapıyorsunuz, Kılıçdaroğlu’nu suçluyorsunuz.

ÇIKIP ÖNÜNE GELENE HAKARET EDİYOR DİNDAR CUMHURBAŞKANI

– Dindar bir Cumhurbaşkanısınız, çıkıp önünüze gelene hakaret ediyorsunuz. Dinin temel noktalarından biri vicdan ve edeptir. Biz bunları kaybettik.

UÇAK İNMEYEN YERLERE 30,35 AVRO ÖDEMEYİN BİR SÜRE

– Erdoğan’ın politika yapma durumu yanlış. Kapsayıcı ekonomik anlayışa ihtiyacımız var. Bizlerle konuş diyoruz yapıyor mu? Hayır. Damat bakana 3 aydır, çok değerli ekonomistler var onlarla ekonomiyi ayağa kaldırabilecek yapı oluşturun diyoruz. Parça parça tedbirlerle olmuyor. Uçak inmeyen yerlere 30, 35 Avro ödemek zorundasınız. Bunları bir süre ödemeyin.

HER BİRİMİZİN CEBİNDEN 8 BİN LİRA GİTTİ

– Bu sistemi değiştirmek zorundayız. Böyle bir sistem ülkeyi yönetemez. Bu gücü 3 yıl ben kullanayım ben yoldan çıkarım. Bir parti lideri bunu der mi? dedim. Mutlak güç mutlaka insanı bozuyor.

– (Gördüğünüz fiili sonuçlar neler oldu?) 1,5 yılda fakirleştik. Her birimizin cebinden 8 bin lira eksildi.

SİYASAL ALANDA EN KARA DÖNEMİM 16 NİSAN 2017

– (Abdullah Gül’ün çatı adaylığı önündeki tek engelin siz olduğunuz konuşuldu.) Hayır. Ben onun ya da bir başkasının aday olmaması konusunda bir hadsizliği yapmam, söz konusu değil. Kılıçdaroğlu’ndan Allah razı olsun Meclis’e girebilmemiz için çıktılar geldiler. 100 bin imzayı ya alamasaydım? 15 vekil bize destek oldu. Benim siyasi alanda en kara dönemim 16 Nisan 2017’dir.

24 HAZİRAN SÜRECİNDE ÇOK ÇİRKİNLİKLER YAŞANDI

– Biz makulu arayan bir siyasal partiyiz. Cumhur İttifakı ile bizi karıştırmayın. CHP ile bir işbirliği çıktı teklif eden biziz. 24 Haziran’dan ders aldım. (O süreçte) çok çirkinlikler yaşandı. Bir çok insan Yenişafak’ta vatandaşlık numaralarıyla PKK’lı ilan edildi. Kocaeli’nde yaşayan Abdullah Uçar var. Aradım ‘Konuşacak mısın?’ diye. Konuşacağım ‘Ben Kürtüm ama PKK’lı değilim’ diyeceğim dedi. Bağırdım ‘ama’yı kaldır: ‘Ben Kürtüm PKK’li değilim de’ dedim.

YAVAŞ’TA TESİRİM OLMUŞ OLABİLİR, İMAMOĞLU KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYI

– Mansur Yavaş’ın adaylığında tesirim olmuş olabilir ama İmamoğlu’nun adaylığında olmamıştır. Kılıçdaroğlu’nun adayıdır. İstanbul ve Ankara’nın travmasını atlatamadılar. Bu belediyeler AK Parti’de kalsa; PKK, FETÖ’cü iftiasına uğrar mıydı?

İTEKLEMESİNE BAKMAYIN YARIN LAZIM OLUR TOPLANTI YAPABİLİR

– (HDP konusuna farklı bakılamaz mı? Cumhurbaşkanlığının dışladığı partilerden biri. Oy aldığı 6 milyona yakın insan dışlanmışlık hissetmez mi? Bunun önüne nasıl geçilebilir?) Erdoğan’ın iteklemesine bakmayın yarın lazım olur toplantı yapabilir. Bana Heval Meral diyorlar. HDP’nin yönetici kitlesiyle oy veren arasında müthiş fark var. Sistemden kaynaklanan bir tutum var. 24 saat PKK ile ilgili bağırıp çağırılıyor ama yardımlar devam ediyor. Bize verilmeyen yardım HDP barajı aştığında da verilmişti.

İNANIR SAYGI DUYACAKSINIZ İNANMAZ ONA DA SAYGI DUYACAKSINIZ

– (Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın ‘eşcinsel’ açıklaması) Baronun açıklamasını yanlış buldum. Kur’an’ın haram kıldığı pek çok eylem var. İçki içmek haram mıdır? Evet. Türkiye’de üretilip satılıyor mu? Evet. Bununla ilgili açıklama yapılıyor mu? Hayır. İnanır saygı duyacaksınız, inanmaz ona da saygı duyacaksınız.”

Son güncelleme: 18:22 01.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı