• Turkhane Logo

Akşener'den Başak Demirtaş'a destek: Kirli ellerinizi kadınlarımızdan çekin

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TMM Grup Toplantısı'nda, cinsiyetçi saldırının hedefi haline gelen Başak Demirtaş'a destek çıktı ve, "Kurallara uyalım ki sağlık ordumuzun işini kolaylaştıralım.

11:39 17 Haziran 2020 Çarşamba
Akşener'den Başak Demirtaş'a destek: Kirli ellerinizi kadınlarımızdan çekin
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TMM Grup Toplantısı'nda, cinsiyetçi saldırının hedefi haline gelen Başak Demirtaş'a destek çıktı ve, "Kurallara uyalım ki sağlık ordumuzun işini kolaylaştıralım.



Başak Demirtaş’a saldırı ne ilk ne de son olacaktır. Benzeri çirkin saldırıları yaşamış bir kadın olarak umarım ki son olur ama bu bir zihniyet meselesi ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaşa yönelik cinsiyetçi saldırıya tepki gösteren Akşener, Buradan bir kez daha sesleniyorum yeter. Çirkin ellerinizi kadınların üzerinden çekin artık diye seslendi.




Geçtiğimiz hafta bu kirli zihniyetin ifşa oluşuna şahit olduk. Binlerce trol hesap kapatıldı. Türkiye uluslararası toplumda rezil edildi yorumunu yapan Akşener, rejim adına ücret karşılığı faaliyet gösteren trol yapılanmasıyla ilgili, Bizi yönetenler bu konuda net bir tavır almadıkları sürece bu çürümüşlük devam edecektir. Onun için sayın Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’yi yönetenleri bu konuda tutum almaya davet ediyorum çağrısında bulundu.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

Nedir bu trol ordusu; Birinci görevleri Sayın Erdoğan’ı övmek, ikinci görevleri bize sövmek. Türkiye parayla kendini alkışlatan bir yönetimi hak etmiyor. Türk milleti böylesine çapsız bir siyaseti hak etmiyor.

AKP, Merkez Yürütme Kurul (MYK) toplantısında,Başak Demirtaşa cinsiyetçi saldırıda bulunmasının ardından yeşil toplu hesapların akıbetini masaya yatırmıştı.

İddiaya göre, yeşil top uygulamasından vazgeçilmesi kararlaştırıldı.

Yeşil top uygulaması AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından başlatılırken, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan uygulamaya tepki gösterdi.

Turanın itirazı, Neden simge olarak top seçiliyor. Bunun başka anlamları da var. Neden üçgen yıldız ya da hilal değil. Kaldırılması lazım noktalarında yoğunlaşırken, Ünal da uygulamanın farkındalık yarattığı ve amacına ulaştığını savundu.

Turan ise, Amacına ulaştıysa kaldırılabilir o zaman karşılığını verdi.

Başak Demirtaşa yönelik cinsiyetçi saldırının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın eşi Başak Demirtaş’a yönelik cinsel saldırı içerikli paylaşımı kınadığını açıklamıştı.

Açıklamadan kısa bir süre sonra ise, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Başak Demirtaşa yönelik cinsiyetçi paylaşımda bulunan kişi için gözaltı kararı verildiğini duyurmuş, zanlı gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış, yapılan itiraz neticesinde tutuklanmıştı.


 

Son güncelleme: 11:39 17.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı