• Turkhane Logo

Akşener: ‘Uyarıyorum, devran döner, Erdoğan sizi dımdızlak ortada bırakır’

Akşener: 'Erdoğan'a güvenenleri uyarayım. Bu devran döner. Erdoğan, Mavi Marmara'da olduğu gibi hesap vakti geldiğinde, 'bana mı sordunuz?' der ve dımdızlak ortada bırakır. Devletin bürokratı, devletin bürokratı olmalıdır.'

20:38 18 Haziran 2018 Pazartesi
Akşener: ‘Uyarıyorum, devran döner, Erdoğan sizi dımdızlak ortada bırakır’
Akşener: 'Erdoğan'a güvenenleri uyarayım. Bu devran döner. Erdoğan, Mavi Marmara'da olduğu gibi hesap vakti geldiğinde, 'bana mı sordunuz?' der ve dımdızlak ortada bırakır. Devletin bürokratı, devletin bürokratı olmalıdır.'

İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Aksaray’da yaptığı konuşmada, ”Barzani’nin bir yıl evvel Ankara’da bayrağını asanlar milli; Meral Akşener gayri milli mi? Hadi oradan edepsiz. Bu devran döner. Sonra Sayın Erdoğan’a da güvenenleri uyarayım” dedi.

Akşener, şöyle konuştu:

”Son zamanlarda özellikle benim programlarına yönelik, devlet bürokrasisinden son derece çirkin hadiselerle karşı karşıyayız. 24’ünde gereğini yapacaksınız. Öncelikle şunu söyleyeyim; Aksaray Valisi’ni buradan uyarıyorum, bir polis müdürü Meral Akşener’i HDP ile yan yana koyamaz. Böyle bir terbiyesizliğe izin veremem. Ben bu ülkenin eski İçişleri Bakanıyım. Bu hadsiz müdürü hiç unutmayacağım. Bu bayrağın içinde, bu kırmızının içinde benim şehit amcamın kanı var. Dolayısıyla dün hendekler kazılırken, o polis müdürü kalkıp da bugün iktidarda bulananlara diyebilmiş mi ki, ‘Bu hendeklerin kazılması yanlıştır. Bunu yapmayın. Bu kanunsuz talimat demiş mi?’ Kafasını çevirmiştir. O hendekler açılırken Sayın Erdoğan, ‘Sadece buna ben talimat verdim; valiler kafasını çevirecek, PKK’ya herhangi bir operasyon yapmayacaklar’ diye televizyondan söylemedi mi? Sonra ne oldu? Hendekler kapatıldı, kınalı kuzular şehit oldu. Bu fare yürekli adamı hiç unutmayacağım.”


Akşener, sözlerinin devamında, “Barzani’nin bir yıl evvel Ankara’da bayrağını asanlar milli; Meral Akşener gayri milli mi? Hadi oradan edepsiz, hadi oradan hadsiz. Peki Barzani’nin kafasındakileri silkeleyip megri megri ağlayanlar yerli ve milli; ben ve partim gayri milli öyle mi? Hadi oradan hadsiz, hadi oradan terbiyesiz. Valiyi uyarıyorum. Bu devran döner. Sonra Sayın Erdoğan’a da güvenenleri uyarayım. Sayın Erdoğan, Mavi Marmara’da olduğu gibi bu hadsiz ve terbiyesiz müdürü dımdızlak ortada bırakır. Hesap vakti geldiğinde, Mavi Marmara’ya binenlere, şehit olanlara dediği gibi ‘Binerken bana mı sordunuz?’ der ve hepsini dımdızlak ortada bırakır. Onun için devletin bürokratı, devletin bürokratı olmalıdır. Sarayın halayı olacaklardan, vallahi hesap soracağım, billahi hesap soracağım. Devlet sisteminin içine tükürdünüz. Böyle bir şey olabilir mi? Bir zamanlar vardı. Onları tarih şerefsiz olarak yazıyor ama direnenleri kahraman yazıyor” ifadelerini kullandı.

‘BAŞIMI ÖNE EĞDİREBİLDİNİZ Mİ?’

OHAL döneminde seçime gidildiğine dikkat çeken Akşener, ”OHAL döneminde seçime gidiyoruz. İYİ Parti olmasıydı, İYİ Parti’yi siz kurdurmasaydınız, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, ‘Cumhurbaşkanı adayı ol’ deyip imzalarınızla aday etmeseydiniz, bugün ne konuşulacaktı biliyor musunuz? Sayın Erdoğan’ın kaç oyla birinci turda geçeceği konuşulacaktı. Elbette bana kızacaklar, elbette bana düşman olacaklar ama vız gelir tırıs gider. Bu yolculuğun başından beri elektriğimizi kestiler. Gemerek mahkemeleriyle canımıza okudular. Göçertebildiniz mi, başımı öne eğebildiniz mi? Vız geldi, tırıs gitti” dedi.

 

Son güncelleme: 20:38 18.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı