• Turkhane Logo

Akşener: Kahkaha seslerini biz duyduk, kendisi adına utandık; Erdoğan utanmadı!

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ekonomisinin yapısal sorunu haline geldiğini söyledi.

17:12 07 Temmuz 2021 Çarşamba
Akşener: Kahkaha seslerini biz duyduk, kendisi adına utandık; Erdoğan utanmadı!
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ekonomisinin yapısal sorunu haline geldiğini söyledi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Akşener, Avrupa ülkelerinin aşıyı ücretli olarak vatandaşlarına yaptığını öne süren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalan söylediğini belirterek, “Erdoğan’ın aşıdan ücret aldığını söylediği İngiltere, iş yerlerine 15 bin pound, yani 180 bin lira yardımda bulundu” dedi.


Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erdoğan Batılı ülkelerde koronavirüs aşıları paralı yapılıyor dedi. Avrupadan kahkaha sesleri yükseldi. Biz duyduk kendisi adına utandık. Sayın Erdoğan utanmadı. Dünyanın bütün ülkeleri aşıyı ücretsiz yapıyor. Gelişmiş ülkeler gençlerine aşı yaptırdıkları için ödül veriyor.

Sayın Erdoğan sanki hiç yalan söylememiş gibi biz de diğer ülkeler gibi aşıyı ücretsiz yapıyoruz dedi. Aşıyı paralı satan sensin. Hem de bunu çaktırmadan yapıyorsun. Önce elektriğe sonra doğal gaza zam yaptın.

Pandemi döneminde senden başka elektrik ve doğal gaza senden başka zam yapan başka lider var mı?

Esnafına üreticisine destek vermeyi geçtim onların elektriğine de yüzde 20 zam yapıldı.

Elektriğe sadece 1 kuruş zam yapıldığında vatandaşımızın cebinden 2,3 milyar lira çıkıyor. Pandemi boyunca vatandaşına 10 milyar liralık destek veren AK Parti, tek kalemde yaklaşık bunun 3 katını geri alıyor demek.”

SARAYA HER GÜN 8.6 MİLYON LİRA...

Biri gelip partili cumhurbaşkanı nedir diye sorsa Zamdır, zulümdür, milletini yoksulluğa mahkum etmektir demek derim ifadelerini kullanan Akşener, Sarayın tasarruf yapmadığını belirtti. Akşener şöyle konuştu:

Tasarruf Sarayın yanından bile geçmiyor. Milletimiz porsiyonlarını küçültmek zorunda. Bu arkadaş yeni sarayında sefa sürebilir, her gün 8.6 milyon lira saraya para harcayabilir. Böyle vicdansızlık, umursamazlık olabilir mi? Ayıptır günahtır...

İYİ Parti lideri Akşener, iktidara yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

“VATANDAŞ KENDİNE ÜVEY EVLAT DİYOR”

“İktidar bize ısrarla her şeyin ne kadar harika olduğunu anlatadursun, Kocaelinde kahvehane sahibi bir vatandaşımız, ‘60 yaşındayım. Oyumu inandım Tayyip Erdoğana verdim. Aç-kapa aç-kapa yaptılar şimdi 200 bin lira borcum var. Gelsin sayın Erdoğan bu borcu ödesin de göreyim’ diyor. Dul ve yetim maaşı alan bir hanımefendi bağıra bağıra sayın Erdoğana seslendi. A Haber de oradaydı. Diyor ki, ‘Bin lira emekli maaşı alıyorum. Nasıl geçineyim? Evime et girmiyor et. Ben cumhurbaşkanının üvey evladı değilim. Kuş gibi maaşlarımıza zam istiyoruz’ diyor.

İlginç olan yaşlı bir hanımefendinin biz Sayın Erdoğanın üvey evladı değiliz demesi. Vatandaş Sayın Erdoğanın babamız olduğuna inandırmasını kabul etmiş. Aile içinde haksızlık yaptığını söylüyor.

SANDIK GELİNCE O DUVARIN ALTINDA KALACAKSIN

“Ya işini yapacak ya sandık gelince yıkılan o duvarın altına kalacaksın.

Lebaleb kongrelerinde viyadük açılışlarında pandemi teğet geçmiş olabilir. Müteahhitlerin için her şey yolunda olabilir. Milletimiz hazırlanamadı. Süreç 1 Temmuzda başladı. Hepinizi yakarım diyorsun. Bu millet seni sandıkta öyle bir yakar ki şaşırırsın. Tütün üreticisini hapse değil tarlalara gönderelim.

Sokağa çıkma yasakları, kısıtlamalar varken memlekette herkes canının derdine düştü. Üreticimiz bu sürede hazırlıklarını yapamadı. Şimdi utanmadan çıkmış, Süreç 1 Temmuzda başladı hepinizi yakarım diyorsun. Böyle vefasızlık, devlet insanlığı olmaz. Bu millet seni sandıkta öyle bir yakacak ki şaşırıp kalacaksın. Tütün üreticisini hapse değil tarlalara gönderelim.

AK Parti iktidarı milletimizin hazinesini boşalttığı yetmemiş gibi bir yandan da milletin olan ne varsa satmanın peşinde. MKEnin ardından sırada TEİAŞ var. Milletin olan bu şirket 2020 yılında 14. 9 milyar lira ciro yapıp 2.5 milyon liraya yakın da kar etti. Buna rağmen özelleştirilmesi için düğmeye basıldı. Her seferinde, Ben ekonomistim diyen sayın Erdoğan belli ki piyasa yapılarının anlatıldığı derslerde uyumayı tercih etmiş.

“İKTİDAR GİTMEDEN, TÜRKİYE DÜZE ÇIKAMAZ”

Sayın Erdoğan seni tekrardan uyarıyorum. Elektrik üretimi stratejik bir öneme sahiptir. TEİAŞ kar amacı gütmemesi gereken bir kurumdur. Bu sektörün kontrolü kamuda olmazsa ekonomik bağımsızlık tehlikeye girer. Hani yerli ve milli, beka meselesi diyorsunuz ya işte zurnanın zart dediği yer burası.

Erdoğan, Türkiye ekonomisinin yapısal bir sorunu haline gelmiştir. Erdoğan gitmeden, Türkiye zenginleşemez. İktidar değişmeden, Türkiye düze çıkamaz.”

“TÜRKİYE, İNTERNET HIZINDA ALMANYA’NIN 2007’SİNİ YAKALADI”

“Türkiye internete erişim konusunda Almanyanın 2007sini yeni yakalamış durumda. Dünya değişiyor. 50 yaş üstündekiler dikkatiniz dağıldı değil mi? Dünyada yeni kavramlar ortaya çıkmış durumda. Yeni medyadan, yeni eğlence platformlarından, e-spordan bahsediyoruz. Kısıtlı erişim imkanlarıyla yeni trendleri yakalayamıyoruz.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki internet hızıyla ekonomik büyüme arasında çok büyük ilişki var. Dolayısıyla kafayı betona takmış bu iktidar geciktikçe Türkiye kaybetmeye devam ediyor.”

“GELİŞEN TEKNOLOJİ YENİ DEĞER SETLERİYLE GELİYOR”

“Dünya değişiyor. Gelişen teknoloji beraberinde yeni değer setleriyle geliyor. Gençler internet üzerinden yeni bir dünya kuruyor. Dijital göçebelikten, yeni medyadan, e-spordan bahsediyoruz. Bu düşük hızla küresel trendleri yakalayabilir miyiz, yakalayamayız. Uzaktan çalışanları ülkemize çekmemiz mümkün mü? E-spor 7-8 senedir hayatımızda olan bir kavram. E-spor dünya çapında 500 milyon izleyiciye ulaşan bir spor organizasyonu. 100 milyar dolarlık bilgisayarlık oyun pazarından alacağınız payı da belirliyor.”

“ERDOĞAN’IN HAMASETTEN BAŞKA VERECEK BİR ŞEYİ KALMADI”

“İktidarlar boş lafla, hamasetle değil, icraatla büyür. Hamaseti icraatın önüne koyan siyasi partiler, sandıkta kaybetmeye mahkumdur. İcraat yapamayan Sayın Erdoğan’ın ve Ak Parti iktidarının, Türkiye’ye hamasetten başka verecek bir şeyi kalmadı. Onlar, saraylarında sefa sürüp, Türkiye’ye her gün, yeni bir masal anlatırken, milletimiz, hayat şartları altında ezilmeye devam ediyor.”

Son güncelleme: 17:12 07.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı