• Turkhane Logo

Akşener: İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak ahmaklıktır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ve sonrasında yaşananlar için "İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak ahmaklıktır. Korkuyorum inek hırsızına türbe gibi ziyaretler başlayacak" dedi.

12:04 30 Nisan 2019 Salı
Akşener: İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak ahmaklıktır
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ve sonrasında yaşananlar için "İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak ahmaklıktır. Korkuyorum inek hırsızına türbe gibi ziyaretler başlayacak" dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

AKPye yönelik olarak Yargının içinden elinizi çekin diyen Akşenerin açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:


- Bir başka yaramız da taciz çocuk istismarı. İstanbulda yaşananlar bizleri mahvetti. Bir babaanne olarak bunu yapanların zül olmasını istiyorum. Buradan Meclisteki tüm partilere çağrı yapıyorum. Gelin bu alçaklarla mücadele etmek için güç birliği yapalım.

‘SOYKIRIM İDDİALARI YALANDIR, İFTİRADIR’

- Her yıl Nisan ayında bazı ülkeler 1915 yılında yaşanan olaylara ilişkin Türkiyeyi karalamaya devam ediyor. Tarih bütün hakikati ile ortadadır. Soykırım iddiaları iftiradır. İktidarın bu konudaki duruşunu destekliyoruz.

- Memleket evlatlarının Mamakta yaşadıkları hepimizin malumu. Dönemin cezaevi komutanı Raci Tetik’in ölüm haberi o günleri yeniden yaşattı bizlere. Beddua etmiyorum. Allahın bileceği iş biliyorum ki varsa bir hesabı verecektir, Allaha havale ediyorum.

‘RACİ TETİK’İ ALLAH’A HAVALE EDİYORUM’

- Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimi kazanmış bütün kardeşlerimi ayrım gözetmeksizin tebrik ediyorum. İktidar partilerinin seçim kampanyasında kullandıkları dili gördük. Ekonomiyi konuşturmamak için seçim meydanlarını savaş alanına çevirmek istediler. Sayın Temel Karamollaoğlu ile beni Kandil ile sözleşme imzalayacağımızı söyleyecek kadar alçaldılar. Oysa ekonomide yaşananları perdelemek mümkün mü?

‘DÜŞMANLIK DEĞİL, SEVGİ KAZANDI’

- Kulağı çekin dedik, 31 Mart akşamı gördük ki milletimiz sözümüze itibar etti. Düşmanlık değil, sevgi kazandı. Tenceresi kaynamayan anneler, iş bulamayan gençler, ekmeği çalınan babalar kazandı. Maaşı kuşa dönen işçiler kazandı. Kafasına çay atılanlar, varlık kuyruğu diyerek tanzim çadırlarındaki kuyruklar kazandı. Fatiha bilmez denilen Ülkücüler kazandı. Kısaca İYİ’ler kazandı. F...ye teslim ettikleri devleti 15 Temmuzda sokaklardan toplayan Millet kazandı.

 - AKPye, MHPye oy veren kardeşlerimiz kaybetmemiştir. Kaybedenler yeni bir hendek siyaseti kurup bizi birbirimize düşman etmeye kalkışanlardır. Milletimiz bölücülüğü bir kez daha açılan o hendeklerde boğdu. Milletimiz “Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var.

‘PEKİ ŞİMDİ NE OLDU?’

- Devlet gücüyle siyaseti tanzim etme bitti. İktidar partisinin kullandığı dilin ne kadar tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Devlet eliyle kaldırılan T.C. ibaresini seçilir seçilmez geri getirenler mi ülkeyi teröristlere teslim edecek? Böyle bir devlet anlayışı olabilir mi? Bir yerel seçimi Türkiyenin var olma, yok olma meselesi olarak gösterdiler? Peki şimdi ne oldu? Ezan mı sustu? Söyledikleri iftiralardan geri ne kaldı biliyor musunuz? Allaha verecekleri hesap kaldı.”

‘İSTANBUL SEÇİMİNİ KABUL ETMEMELERİ TÜKENİŞİN KORKUSU’

- Gelelim bitmeyen İstanbul seçimlerine. İstanbulu kabullenememeleri gösteriyor ki AKPde bir çöküş korkusu yaşanıyor. Milletin sandığa güveni örselenmektedir. Milletin sandıktan ümidi kestiği yerde fırsatçılara gün doğar. AKPli vatandaşlar bile rahatsız durumdan. Anadolu Ajansının yayınları kesmesi bu ülkeye bir kumpas girişimidir. Nasıl bir senaryo yazıldı da o gece balkonda yaptığınız konuşma bu şekilde değişti.”

- İktidar bilmelidir ki atadıkları isimler aracılığı ile seçimin tekrarlanmasına ilişkin bir karar AKPnin ilk sandığa gömüleceği anlamına gelmektedir. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun dışında bir karar siyasi gaspçılık olur. Buna ne biz ne de aziz milletimiz müsaade etmez. Tarih Sayın Erdoğanı bir yol ayrımına getirdi. Ya darbeciler gibi olacak ya da seçimlerin sonucunu kabul edecek. Kibirden vazgeçin ve milletin kararını tanımamaktan vazgeçin.

 KORKUYORUM İNEK HIRSIZINA TÜRBE GİBİ ZİYARETLER BAŞLAYACAK

- Benim evimin önüne gelenler serbest bırakıldı. Sayın Kılıçdaroğluna yumruk atan serbest bırakıldı. İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak ahmaklıktır. Korkuyorum inek hırsızına türbe gibi ziyaretler başlayacak. Cumhurbaşkanına yakışan şehit cenazesine niye gidildi diye sorgulamak değil yapılan karşı durmaktır. Şu vatanda gidemeyeceğimiz bir yer mi var?

Damadı görevden alın

MHP Genel Başkanı’nın İl Başkanları, İlçe başkanlarını atasın sözleri eyalet sisteminin temelleridir. Sandıktan iktidara verilen mesaj gayet açık, Zillet dediklerinizden özür dileyin. Millete parmak sallamayın, tehdit etmeyin. Ahlaksız medya yapılanmasını beslemekten vazgeçin. Millete terörist diyen içişleri bakanını, millete adiler diyen Tarım Bakanını ve milletin başına bela ettiğiniz damadı görevden alın, milletin verdiği mesaj budur.

 Devletin bekası size bağlı değil. Hepimiz bugün varız yarın yokuz. Türk milleti bizden önce de vardı, sizden önce de vardı, bizden ve sizden sonra da olacak. Huzur, refah, adalet için Allah aşkına az konuşun çok çalışın. Sizden beklenen budur. Doğru iş yaparsanız milletimiz yanınızda durur. Biz de İyi Parti olarak doğrunuza doğru deriz. Milletin sesine kulak verin. Sayın cumhurbaşkanının millete kızmaya hakkı yoktur. Çünkü golü ortağından yemiştir. Bazen şaşırıyorum bana neden kızıyorsun arkadaş sağına soluna bak. Ankarayı kazanmak için yaptığı ittifak İstanbulda kaybettirdi. Davul Erdoğanın sırtında tokmak ortağındadır. Görüyoruz ki bu yol bu yordam Türkiyeye zarar vermeye başlamıştır. Dilden dolayı CHPnin lider linç girişimine maruz kalmıştır. Linç girişiminin devamındaki gelişmelerse Türkiye’nin iktidar eliyle bir uçuruma sürüklenmeye çalışıldığını gösteriyor. Kılıçdaroğluna yumruk atan şuursuz serbest bırakıldı. Tweet atanı tutuklayıp yumruk atanı salıvermek hukuku paspas etmektir. Korkuyorum inek hırsızını türbe gibi ziyaretler başlayacak. Ne işi vardı orada demek akıl tutulmasıdır. Cumhurbaşkanının görevi o kahramanları uğurlamaya herkesi çağırmaktır. O çocuklar, şu veya bu partinin genel başkanı için değil Allah için, vatan için şehit oldular. Şehitler üzerinden milleti bölmeye çalışmak gaflettir.

Kızgındı soğuktu vesaire şu demiri artık bırakın elinizden. Çok çektik şu demirlerden. Demir gibi söz duymak istiyorsanız feriştahını benden duyarsınız ama milletimiz bunu istemiyor.

Milli birlik ve ulusal uzlaşma adına her atılan adıma gerekli desteği vereceğiz

 İyi Parti, milli birlik ve ulusal uzlaşma adına her atılan adıma gerekli desteği verecektir. Biz Başka Türkiye yok anlayışı ile çalışıyoruz. Bütün bu sayım, yeniden sayım süreciyle birlikte ekonomideki durumu gözden kaçırabileceklerini sanıyorlar. Zam yağmuru vatandaşın belini büktü. Hayat pahalılığı işsizlik olarak, işsizlik ise artarak devam ediyor. Millet marketlerden eli boş çıkıyor. Gerçek işsiz sayısı neredeyse 7 milyon. Türkiye tarihinin işsizlik rekorunu kırdılar, bu milleti aldattılar.

Damadın çıkıp durmadan masal anlatması milletin sabrını taşırdı. Açıkladıkları son paket ise soygundan öteye gitmemiştir. İYİ Parti olarak adaletsiz uygulamalara karşı çıkacağız. Her zaman söyledim Türkiye sisin 5 müteahhitinizden daha büyüktür.

31 Martta İyi Parti olmasaydı ne olurdu?

Yandaşlarınızın batık kredilerini karşılamak için bankalara 28 milyar liralık tahvil aktaracaksın bunu da reform diye yutturmaya çalışacaksın. Kaynak lazımsa garanti adı altında aktardığınız paraları kullanın. Nimetin 5 müteahhitte düştüğü bu sisteme bir son verin. Ekonomi powepointle değil yatırımla, üretimle ayağa kalkar. Hukuk ve demokrasinin olmadığı her yerde her gün bir paket açıklasanız da işe yaramaz. Bir an önce damadı paketleyin. Milletimizin Erdoğandan beklentisi budur; paket açıklamayı bırakın damadı paketleyin. İyi Partinin önemi şu sorunun cevabıyla daha iyi anlaşılacaktır; 31 Martta İyi Parti olmasaydı ne olurdu? Mevcut siyasi aktörler 17 yıldır vardı ve sonuç hep aynı oluyordu. 17 yıldır değişmeyen tabloda bir şey değişti ve her şey değişti. O bir şeyin adı İyi Partidir. Bu güç birliği sadece seçim sonuçlarını değiştirmekle kalmamış kutuplaşma politikalarını da boşa çıkarmıştır.

Muhteremler bizden ve benden çok korkuyorlar. Aman ha aman Meral Akşeneri bu millet görmesin, konuşmalarını duymasın diye var güçleriyle çalışıyorlar. Seçimden sonraki hafta Kılıçdaroğlu ile ortak bir konuşma yatık. Bütün medya kuruluşlarının temsilcileri karşımızdalar. Canlı yayın araçları kapımızda ama malum yayın kuruluşları canlı yayına bağlanmak için ben,im konuşmamın bitmesini bekledi. Ama nafile. Korkunun ecele faydası yok. Çünkü İyi Parti Türkiyeye umut verendir, ümitle beklenendir. En büyük gücümüz milletimizdir.

Son güncelleme: 12:04 30.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı