• Turkhane Logo

Akşener, Erdoğan’ın referandum çıkışını değerlendirdi: Seçimi kaybedeceğini gördü her bir manevi konuya, som

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında 'başörtüsü' tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "Başörtüsü çözülmüş bir konu. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine, kanayan yaralara bakmak durumundayız. Yani ben saygı duyuyorum elbette Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tavrına. Ama bakın bugün neyi tartışıyoruz biz, Anayasa'ya konulmasını tartışıyoruz. Başörtüsü çerçevesi içerisinde yeniden bir kavgayı tartışıyoruz. Gelinen noktada bence gerek yoktu" diye konuştu.

11:25 25 Ekim 2022 Salı
Akşener, Erdoğan’ın referandum çıkışını değerlendirdi: Seçimi kaybedeceğini gördü her bir manevi konuya, som
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında 'başörtüsü' tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "Başörtüsü çözülmüş bir konu. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine, kanayan yaralara bakmak durumundayız. Yani ben saygı duyuyorum elbette Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tavrına. Ama bakın bugün neyi tartışıyoruz biz, Anayasa'ya konulmasını tartışıyoruz. Başörtüsü çerçevesi içerisinde yeniden bir kavgayı tartışıyoruz. Gelinen noktada bence gerek yoktu" diye konuştu.





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah’ta gündemi değerlendirdi.



Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:



KONUT YARDIMI



Mantık doğru 300 bin lira ev. Ama 3 çocuk yanlış. 1 ya da 2 çocuklu olan kadınlara neden yok. Burada bir dümen var. Demek ki 3 çocuklu kadınların sayısı az. Talimatları var. Vay “patronun sözü yere düşmesin” derseniz siz çok büyük ayrımcılık olur. Kalan parayı nasıl ödeyecek o kadın.



KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞÖRTÜSÜ ÇIKIŞI



Sayın Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ile ilgili tutumuna söyleyecek sözüm yok. Kılıçdaroğlu bir helalleşme yolculuğuna çıktı. Saygım var. Ben de bazı şeyleri hatırlatmakla kendimi görevli hissediyorum. Ben de yapılan her türlü eksiğin karşısında durdum. Pek çok da bedeller ödedik. Bu çerçeve içinde bu helalleşme yolculuğuna saygım var ama ben de başka şeyleri hatırlatmak durumundayım. Bu ülkede Rize belediye başkanı döndü dedi ki “Boş yere açılım yapmayın. Demokratik süreçlere ihtiyaç yok. Bizler Karadeniz erkekleri bir Kürt kadın alalım ikinci eş olarak bu meseleyi çözelim.” O günlerde ben bunu yıkmaya çalıştım. Ve hiçbir şey olmadı bir arkadaşa. Bunlarla ilgili kim helalleşecek. Atatürk’ün anasına olmayacak sözler söylendi. Olmayacak ağırlıkta sözler söylendi. Kim bununla ilgili hesaplaşacak. Ben de bunları hatırlatıyorum.



Başörtüsü çözülmüş bir konu. Yani bunun hukuki bir alt yapısının olması, olmaması meselesi değildi. Başörtüsü meselesi o günlerde askeriyenin ortaya koyduğu, askerin itiraz ettiği bir konuydu. Biz siyasetçiler, doğru tutumlar alamadık. İmam hatip liseleriyle ilgili müthiş bir ürküntüsü vardı askeriyenin. O zaman biz Meclis’e sadece İmam Hatip liselerini getirseydik eğitimle ilgili, bugün bu eğitimin ortaya koyduğu rezalet olmayacaktı. Başlangıcı o gündü. Lisanı, sanat, zanaatı bitirdiniz. Bu arkadaşlar geldikten sonra, aynı kafa içinde, bu sefer her yeri İmam hatip yapabilmek için… Şu anda eğitim Cumhuriyet’in başardığı en önemli sonuçtur.



Şimdi benim torunlarım benimle aynı fırsat eşitliğine sahip değil. Parası varsa okutulan bir ülke haline döndük. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine, kanayan yaralara bakmak durumundayız. Yani ben saygı duyuyorum elbette, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tavrına. Ama bakın bugün neyi tartışıyoruz biz, Anayasa’ya konulmaya tartışıyoruz. Başörtüsü çerçevesi içerisinde yeniden bir kavgayı tartışıyoruz.



Sayın Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki tutumunu biliyoruz. Ama şimdi gelinen noktada bence gerek yoktu.



ERDOĞAN’IN REFERANDUM ÇIKIŞI



Sayın Erdoğan seçimi kaybedeceğini gördü her bir manevi konuya, somut kavrama iki eliyle sarılıyor. Anayasalar bu Meclis’te olmaz çünkü gidiyor, seçime kalmış 7-8 ay… Böyle bir durumda anayasalar vaattir. Seçime giderken bunları söylersiniz, kazandıktan sonra da bu vaadi yerine getirirsiniz. 2010’da aklına gelmemiş sayın Erdoğan’ın, 2017’de de aklına gelmemiş, şu anda aklına geldi. Derhal seçim kararı alsınlar, bu vaatle gitsinler, seçimi kazanırlarsa yerine getirirler. Bizim bakış açımız bu.



TOGG DAVETİ



Davet yeni geldi, önceden planlanmış bir programım var. İptal edemeyeceğim bir program. Biz bu tür davetlere mutlaka partimizi temsil eden üst düzey bir partilimizi göndeririz. Siyasi İşler Başkanımız, Ankara Milletvekilimiz Koray Aydın gidecek.



ERDOĞAN’DAN MUHALİF GAZETECİLERE DAVET



Bence katılın ama ilginç olanı şu acaba sayın Erdoğan ve yanındaki muhteremler gazetecimsi, akademisyenimsi arkadaşların kendilerine verdiği zararı anlamış olabilirler mi?



Bir istibdat yasası çıktı, onu örtmek amacıyla olabilir ama her ikisi halinde de gidin.



CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ



Masa çok iyi gidiyor. Cumhur İttifakı’nın masasıyla, altılı masa ittifaka dönüştüğü taktirde Millet İttifakı… Biz rasyoneliz, Cumhur İttifakı çok hissi. Yani tek parti gibi Cumhur İttifakı’nın bileşenleri. Bizimki farklılıklar gören, saygı duyan ayrı ayrı alanlardan geliyoruz. Bu farklılıkları zenginlik olarak gören, kapsayıcı bir tutum alan, birbirini anlayan ve güvenen bir masa orası. Masa sürekli olarak üretiyor.



Altı genel başkan ve onların partileri, oluşturdukları çeşitli komisyonlarla ortak çalışmalar yapıyor ve her biri kendi partisini eğitiyor. Bir başka şey yol haritası. Parlamenter sisteme geçişin yol haritası nasıl olacak o çalışıyor. 2017 referandumunun sonuçlarının ortadan kaldırılması gerekiyor, onunla ilgili bir Anayasa komisyonumuz var. Kazandık seçimi, ama kazanmaktan evvel seçime giderken bir adayımız olacak, hem o adayın hem de seçimden sonra 6 kişi yol yürüceğimize dair ortak bir çalışma yürütüldü. Bir nevi ortak ekonomik alanları çalışan bir çalışma var.



Sayın Erdoğan çok merak ediyorsa hemen seçim kararı alsın, biz de 3 gün içinde açıklayalım. Ortak adayla çıkmak istiyoruz.



Sayın Kılıçdaroğlu açıkladı ben ona yüzde yüz katılıyorum. Kapsayıcı olacak, kutuplaştırmayacak, herkesin olacak, ciddi bir devlet tecrübesi olacak. Bu ülkeyi tekrar demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ekonomide liyakata, devlette ciddiyetsizliğe, şeffaflığa innanmış bir arkadaş olacak.



Parlamenter sistemi konuşacağımız son seçim. Biz bu seçimde parlamenter sisteme geçişi vaad olarak söyleyeceğiz.



Sayın Erdoğan’ın da son seçimi olacak. Özellikle AK Partili arkadaşlarımı bilgilendirmek isterim artık onun son seçimi, bir daha Sayın Erdoğan aday olamayacak. Biliyoruz ki biz, AK Parti’nin adayı seçilemeyecek. En fazla AK Parti’ye oy veren kardeşlerimiz bu ucube sistemin ortadan kalkması için bu alanı desteklemeli. Sayın Erdoğan dışında AK Parti’de aday edilecek ve kazanacak kimse kalmadı.



Biz kurumsallığı çok önemseyen bir partiyiz. Demokrasi eksikliğinden çok çektik. İYİ Parti’yi kurarken tüzüğü yazarken demokrasiye dair konular. Henüz bu çalışmalar sürüyor. Onların sonuçlarını tanıtımlarını yaparak gidiyoruz. Seçim kararı alındıktan sonra aday çıkacak.



RTÜK AÇIKLAMASI



Yazık. İstibdat yasası çıktı. 3 grup konuşmama sırf bu yasayı koydum. Muhalefeti temsil eden onlara nefes aldıran kurumların kapatılması sorun.



Fakıbaba vekillikten de istifa ederek ayrıldı. Saygı durduğum bir iş. Şentop’a bir yazı yazdılar. Bakalım ne olacak. Hukuk, demokrasi onu gösteriyor. ‘Bu bizim hakkımız’ denecek. Kararnamelerle istenilen yapıyor. Yani demokrasi atta.



Son güncelleme: 11:25 25.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı