• Turkhane Logo

Akşener: Bir cumhurbaşkanı milletine hakaret edemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın, resmi twitter hesabından kendi imzasıyla yayınladığı ‘Cumhur İttifakı’ ile ‘Zillet İttifakı’ broşüründe ‘Millet İttifakını’ ayrıştırıcı ve sert ifadelerle karşılaştırmasına ilk tepki Akşener'den geldi

10:44 28 Şubat 2019 Perşembe
Akşener: Bir cumhurbaşkanı milletine hakaret edemez
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın, resmi twitter hesabından kendi imzasıyla yayınladığı ‘Cumhur İttifakı’ ile ‘Zillet İttifakı’ broşüründe ‘Millet İttifakını’ ayrıştırıcı ve sert ifadelerle karşılaştırmasına ilk tepki Akşener'den geldi

Erdoğan’ın yayınladığı broşüre ilişkin yazılı açıklama yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla, milletimizin yarısına hakareti kabul edilebilir bir davranış değildir. Türk devlet geleneğinden biliriz ki; Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez. Bu ayıptır, yanlıştır. Ancak, bu dilin ve üslubun nedenini biliyoruz. Bu dil, kirli bir ittifakı aklama çabasıdır. Beka gibi önemli bir gerekçeyle, asla izah edemeyecekleri bir ittifakı, izah etme çabasıdır” yanıtı verdi.

ONLARI KOLTUKLARININ BEKASI BULUŞTURDU

AKP-MHP ittifakına yönelik, “Birbirlerine bu kadar ağır hakaret etmiş iki siyasetçiyi bir araya getiren nedir?” sorusunu yineleyen Akşener, “Biliyoruz ki, onları buluşturan, ülkenin ve milletin değil, koltuklarının bekasıdır” yanıtı verdi. Gerçeği perdelemek için, kendi ittifaklarını ‘ülkenin bekası’ diye izah etmeye çalıştıklarını söyledi.


UÇAĞINI SAT TANK FABRİKASI İÇİN KAMPANYA BAŞLAT

Akşener şöyle devam etti: “Böyle afaki konuşmalar işe yaramaz. Buyrun buradan çağrı yapıyorum; Madem beka meselemiz var, öncelikle milli savunma sanayimizi muhafaza edelim. Adapazarı’ndaki tank fabrikasını yabancılara satmayın. O fabrikayı millet kendi imkanlarıyla kurdu. Gelin, altınızdaki o lüks uçağı satın. 500 milyon dolar oradan gelsin. Kampanya başlatın, biz de millet olarak üstünü tamamlayıp, size o parayı verelim.”

BEKA KİRLİ İTTİFAKA UYDURULMUŞ BİR KILIF

Akşener, “Stratejik fabrikamız milletin malı olmaya devam etsin. Bu beka konusunda atılmış somut bir adım olur. Milletin bekası da dedikodularla değil, böyle somut adımlarla korunur. Seçim meydanlarında, kirli ittifaka kılıf uydurmak için ‘beka-beka’ demenin, ülkemize de milletimize de bir faydası yok” ifadeleini kullandı.

ŞİMDİ DE ‘BEKA’ DİYE BİR DETERJAN UYDURDULAR

Akşener açıklamasını şu ifadelerle noktaladı: “Aslında bu beka mevzuu nedir biliyor musunuz? Sayın Bahçeli ‘Haliç’e persil-tursil doldurup sayın Erdoğan’ı yıkayacağım’ diyordu. Sanıyorum o tursil-persil elinde kaldı, şimdi kirli ittifakı temizleyebilmek için, beka diye bir deterjan uydurdular, onu kullanıyorlar. Bunlar suni gündemler. Biz milletin ekonomik durumuyla ilgiliyiz. Çarşıyla-pazarla ilgiliyiz. Hanelerimizin bekasıyla ilgiliyiz. Bir ülkenin hanelerinin, mutfaklarının bekası tehlikedeyse, ülke tehlikededir. Gerisi laf-ı güzaftır.”

 

Son güncelleme: 10:44 28.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı