• Turkhane Logo

AKP'li yazardan resepsiyon izlenimi: Eski parıltı görünmüyor AK Parti'de

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Saray'da verdiği 30 Ağustos resepsiyonuna katılan kimi AKP'li isimlerin gözlemleri, AKP'deki olumsuz havanın resepsiyona da yansıdığı yönünde.

12:57 01 Eylül 2019 Pazar
AKP'li yazardan resepsiyon izlenimi: Eski parıltı görünmüyor AK Parti'de
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Saray'da verdiği 30 Ağustos resepsiyonuna katılan kimi AKP'li isimlerin gözlemleri, AKP'deki olumsuz havanın resepsiyona da yansıdığı yönünde.

Resepsiyona katılanlardan AKPli Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Koç, yazısının resepsiyonda gördüğüm başlıklı bölümünde, resepsiyona katılımın düşük olduğunu ve AKPnin eski parıltısının görünmediğini belirtti.

Resepsiyondan gözlemlerini paylaşan Koç, 30 Ağustos Resepsiyonu için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeydik. Önceki yılların aksine katılımın düşük olduğu, görüştüğüm hemen herkesin ortak kanaatiydi. Belki izdiham şikayetlerinden dolayı bu sefer davetli sayısı bilerek kısıtlı tutulmuştu, orasını bilmiyorum.
Ancak dostça ve açıkça söylemeliyim ki, eski parıltı görünmüyor AK Parti’de tespitlerini sıraladı.


AKPyi, Rüzgâr kesildiği için açık denizde duraksamaya geçmiş devasa bir yelkenliye benzeten Koç, şu ifadeleri kullandı:

Ancak sönen yelkenleri yeniden şişirmek ve hızlanmak için önünde daha çok zaman ve fırsat var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, belki de bu tabloyu görerek erkene aldığı önümüzdeki ay yapılacak kongre bu açıdan çok önemli. Ayrıca, kabinede yapılacak değişiklikler de bu durgun havayı dağıtabilir. Unutmamak lazım ki büyük idealler ve hedeflerle yola çıkmış AK Parti için en büyük tehlike, araziye uyum sağlamak olur. Bunun başında da Yeni Türkiye idealini kaybetmemek gelir.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür de resepsiyon izlenimlerini yazdı:

Resepsiyon sohbetlerinde ağırlıkla sıcak gündem olan Fıratın doğusuna yönelik operasyon ve İdlipe yapılan rejimin saldırıları nedeniyle gelecek göç dalgası konuşulsa da yer yer siyaset kulisleri ve ekonominin geleceği de konuşuldu.

Siyasetle ilgili merak edilen Yeni bir partiye ihtiyaç var mı? sorusuyla, yukarıda da sözünü ettiğim İYI Parti ile Cumhur İttifakı arasında yeni bir ilişki olabilir mi? sorusuydu. Siyasetçilerin genel yaklaşımı şuydu: Önümüzde seçimsiz en az 3 yıl var ve her şey hızlı değişiyor. Öngörmek çok zor / AKP, KENDİNİ OTORİTER ÇİN RÜYALARI GÖREN PERİNÇEK’LE AYNI SAFTA BULDU “SARAY’DA ERDOĞAN’IN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKARKEN SÖYLEDİNİZ Mİ HANIMEFENDİ?”

Son güncelleme: 12:57 01.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı