• Turkhane Logo

AKP’li Turan: Geçmediği köprüye para vermek vatandaş için ekstra imkan

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan vatandaş için geçmediği köprünün parasını vermenin ekstra bir imkan olduğunu savundu.

16:34 24 Mart 2022 Perşembe
AKP’li Turan: Geçmediği köprüye para vermek vatandaş için ekstra imkan
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan vatandaş için geçmediği köprünün parasını vermenin ekstra bir imkan olduğunu savundu.


1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçen hafta açılmasıyla büyük projelerde uygulanan ‘yap-işlet-devret’ modeli tekrar tartışma konusu olmuş, vatandaşlar geçmedikleri köprülerin parasının neden kendilerinden kesildiğini sorgulamıştı.

Dünkü TBMM Genel Kurulu’nda 1915 Çanakkale Köprüsü’yle yeniden gündeme gelen tartışmalara değinen AKP Çanakkale Milletvekili Turan, “Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum, parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek geçmeden! Geçmeden verilmesi ekstra bir imkandır vatandaş için” dedi.


İnsanları işine, firmasına, mezhebine, dinine, siyasetine göre sınıflandırmayı ahlaki bulmadığını dile getiren Turan, “Ama dört tane firma ortak yaptı bu işi. ikisi Kore firması, biri Limak, Nihat Özdemir, malumunuz” diye sözlerini sürdürürken arkadan “Beşli çete” sesleri yükseldi.

Turan bu ifadeyi ‘çok ayıp‘ bulduğunu belirterek “İnsana bu denir mi, ne çetesi ne beşi” diye tepki gösterdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Dördüncü firma kim, biliyor musunuz? Yapı Merkezi, Ersin Arıoğlu, İstanbul CHP Vekili. ‘Rant’ diyorsunuz, ‘İstismar’ diyorsunuz, ‘Kıyak’ diyorsunuz; dört taneden ikisi Koreli, biri Limak, biri CHP vekili. Kaldı ki çok kıymetli bir arkadaş, işini iyi yapan bir arkadaş; bunu söylemekten mahcup oluyorum ama insanları tanımadan bilmeden ‘beşli çete’. Hangisi beşli çete? Bunlar ayıp şeyler. Bu ülkede taş taş üstüne koyan CHP’si, AK Parti’si, başkası, kim varsa baş göz üstüne ama iftira atmayın. Çanakkale Köprüsü’nde beşli çete falan yok.”

Son güncelleme: 16:34 24.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı