• Turkhane Logo

AKP’li Subaşı, fahiş zamlarla hatırlanacak 2021’i 'millete hizmet yılı' ilan etti

AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, hemen her kalemde art arda gelen zamlarla geçen 2021’in "millete hizmet yılı" olduğunu söyledi.

19:15 06 Ocak 2022 Perşembe
AKP’li Subaşı, fahiş zamlarla hatırlanacak 2021’i 'millete hizmet yılı' ilan etti
AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, hemen her kalemde art arda gelen zamlarla geçen 2021’in "millete hizmet yılı" olduğunu söyledi.


AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, 2021 yılını millete hizmet yılı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Subaşı, “AK Parti olarak Hedef 2023 yolunda emin adımlarla ilerliyoruz diye konuştu

AAnın aktardığına göre, Subaşı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl yapılan “çalışmalara” değindi. Yapılan çalışmalar ve tamamlanan projeleri anlatan Subaşı, muhalefet partilerinin liderlerinin eleştirilerine ise tepki gösterdi.


VATAN, BAYRAK, DEVLET, DİN, KURAN KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Subaşı, vatan, bayrak, devlet, millet, din ve Kuranın kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, AK Parti olarak Hedef 2023 yolunda emin adımlarla ilerliyoruz diye konuştu.

TL’NİN EN FAZLA DEĞER KAYBETTİĞİ YIL

2021 yılında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın sık sık dillendirdiği faiz sebep, enflasyon sonuç ‘tezi’ ısrarını, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) art arda faiz indirimine gitmesi izledi.

Ekonomi yönetiminde alınan riskli kararlarla döviz kurlarındaki dalgalanmalar Türk Lirasının tarihi değer kaybına neden oldu. Dolar/TL 2021 yılına 7.44lü seviyelerde başladı ve yılın son işleminde ise 13.2 seviyesindeydi. Böylece TLnin 2021 yılında dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 44 oldu. TL gelişmekte olan para birimleri arasında dolar karşısında son 1, 3 ve 5 yıla bakıldığında her vadede açık ara en çok değer kaybeden para birimi konumunda bulunuyor.

TL’deki değer kaybı yeni yılda da art arda zamları beraberinde getirdi. Elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere yurttaşları ilgilendiren zamlar neredeyse her kalemde 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdi.

Enflasyon ise yüzde 36,08 ile AKP’nin 19 yıllık iktidarının en yüksek oranına çıktı.

Son güncelleme: 19:15 06.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı