• Turkhane Logo

AKP'li Şentop 'İyi Parti seçime girecek' demedi: Düzenleme yapmayız

AKP Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

23:16 20 Nisan 2018 Cuma
AKP'li Şentop 'İyi Parti seçime girecek' demedi: Düzenleme yapmayız
AKP Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

 Canova, Şentopun İYİ Partinin seçimlere girip giremeyeceği yönündeki soruya verdiği yanıta Cevabınızdan giremeyeceğini anlıyorum sözleri ile yanıt verdi.

24 Haziranda yapılacak Cumurbaşkanlığı ve genel seçimlerde İYİ Partinin seçimlere katılıp katılamayacağı konusundaki tartışma sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 20 Hazirandan sonra yapılacak her seçim katılma hakkımız var. Eğer İYİ Partiyi seçime sokmamak için abidik gubidik işler yaparsanız gökkubbeyi başınıza yıkarım dedi.

AKPLİ ŞENTOP: SEÇİME KATILMA ŞARTI BELLİ


CNN Türkte Dicle Canovanın sorularını yanıtlayan AKP Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Partinin seçime girip giremeyeceği yönündeki soru üzerine Bu iş siyaseten ve hukuken farklı tartışılır. Bazen siyaseten yanlış olan hukuken doğru olurken, hukuken yanlış olanlar da siyaseten doğru olabilir. Şu anda öylke bir noktadaytız. Siyasi olaark elbette tüm partiler seçime girisn diyebiliriz. Ama bunun bir de hukuki boyutu var. O da yeni bir şey değil. Çok eskiden beri, 1983ten beri kanunda yer alan hükümler. YSK her Ocak ayında seçime girebilecek partileri ilan ediyor. Ocakta açıklana partiler arasında İYİ Parti yoktu. YSK o açıklamayı yaptığı tarihten 6 ay öncesine bakmıştı. Şimdi seçime girerken tekrar ilan edecek, 6 ay önceden şartların sağlanıp sağlanmadığına bakacak. Bunu en iyi kim bilir? İYİ Partinin kendisi bilir. Onların elinde bilgiler var ama doğruyu mu söylüyorlar ben bilemem. Kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verecek. 

DÜZENLEME YAPMAYIZ

Şentop, Bir mağduriyet oluşmaması için düzenleme yapılır mı? sorusu üzerine ise Ne girmesi ne de girmesi için düzenleme yapmayız dedi. 

SÖZLERİNİZDEN GİREMEYECEĞİNİ ANLIYORUM

Şentopun yanıtları üzerine CNN Türk Haber Müdürü Dicle Canova Bu sözlerinizden giremeyeceğiniz anlıyorum dedi.
  / AKŞENER: İYİ PARTİ SEÇİME GİRECEK VE KAZANACAK / AKŞENER: YSK ÜZERİNDEN BİR HİLEYE BAŞVURURSANIZ BÜTÜN FETVALARINIZI SİZE YEDİRİRİM BARLAS, AKŞENERE DESTEK VERENLERİ BYLOCKLA TEHDİT ETTİ

Son güncelleme: 23:16 20.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı