• Turkhane Logo

AKP’li Selçuk Özdağ’dan pişmanlık: Partili Cumhurbaşkanlığı’na evet diyerek yanılmışım

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, partisinin desteklediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni desteklediği ve evet dediği için yanıldığını belirtti.

09:16 19 Nisan 2019 Cuma
AKP’li Selçuk Özdağ’dan pişmanlık: Partili Cumhurbaşkanlığı’na evet diyerek yanılmışım
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, partisinin desteklediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni desteklediği ve evet dediği için yanıldığını belirtti.



AKP’ye yönelik sert eleştirileri ile son zamanlarda gündeme gelen AKP’li Selçuk Özdağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla Parlamenter Sistemi ortadan kaldıran Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni desteklediği için pişman olduğunu ifade etti.

İLK ÖNCE AKP’YE GÖNDERME YAPTI


“Ülke ve millet menfaatlerini parti, şahıs grup menfaatlerinden önde tutuyorsanız vatanseversinizdir. Kul hakkına riayet etmiş, siyaseti ticarete çevirmemişseniz dindarsınız demektir. Çoluk çocuğunuzu devlete musallat etmemişseniz dindarsınız demektir.” sözleri ile başlayan Özdağ, “Devlet malını 80 milyonun hakkı var titizliği ile korumuşsanız dindarsınız demektir. Önemli olan herhangi bir partiye mensubiyet değil bu meziyetlere sahip olmaktır.” ifadesiyle devlet yönetiminde olması gereken liyakati tarif etti.

“Usulsüz ihale yapan, devlet malına ganimet malı gibi çullanan, eş dost, akraba, yandaş, partili ayırımı yapan, siyaseti din haline getiren, yalan söyleyen, iftira atan hangi partiden olursa olsun dinle münasebetini sıfırlamış demektir.” diyen Özdağ, AKP iktidarında yaşanan olumsuzluklara vurgu yaptı.

“KURUMLAR TARAF HALİNE GELİRSE ÜLKE PARÇALANIR”

31 Mart seçimlerine ilişkin yorumda bulunan Selçuk Özdağ, “Bu seçim -partili Cumhurbaşkanı- sisteminin Türkiye gerçeklerine ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Bir ülkede her kurum taraf haline gelirse o ülkede parçalanma kaçınılmaz olur. (Ben de evet dedim, yanıldığımı görüyorum),Bu sistem tekrar gözden geçirilmelidir.” sözleri ile pişmanlığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı makamının bir partiyi değil tüm milleti temsil etmesi gerektiğini vurgulayan AKP’li Özdağ, Cumhurbaşkanı’nı kast ederek “Vatandaşlarını partisine göre ayırmamalıdır. Toplumsal barışın bir sigortası gibi işlev görmelidir. Taraf olan bir makam toplumu uzlaştırma, barıştırma şansını kaybeder.” dedi.

“SEÇİM SONUÇLARINA SAYGI GÖSTERMEMEK BAŞKA BİR ŞEYDİR”

“CB sistemi de demokrasi içinde bir alternatiftir ama partili cumhurbaşkanlığı sistemi değil.” Diyen Selçuk Özdağ, “Bizim gibi derin ayrılıklar yaşayan ülkelerde devletin tarafsızlığını kaybetmesi( çünkü CB makamı devleti temsil eder) ülkeyi felakete götürür.” uyarısında bulundu.

AKP’nin İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı itirazları eleştiren Selçuk Özdağ, “Seçimin Sonuçlarına itiraz hukuki ve demokratik bir imkândır, ancak o sonuçlara saygı göstermemek başka bir şeydir. Çünkü seçim kazanmak için sadece bir oy fazlası kâfidir.” dedi.

Son güncelleme: 09:16 19.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı