• Turkhane Logo

AKP'li Özhaseki'den partisinin belediye başkanlarına ramazan talimatı: Lüksten...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaklaşan ramazan ayı öncesinde partililere uyarıda bulunarak, “Biraz müsriflik, israf olarak adlandırabileceğimiz sofralara asla oturmamalarını tembih ediyoruz." dedi.

17:13 30 Mart 2022 Çarşamba
AKP'li Özhaseki'den partisinin belediye başkanlarına ramazan talimatı: Lüksten...
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaklaşan ramazan ayı öncesinde partililere uyarıda bulunarak, “Biraz müsriflik, israf olarak adlandırabileceğimiz sofralara asla oturmamalarını tembih ediyoruz." dedi.


AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AKP’li belediyelerin ramazan hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Partisinin belediye başkanlarından ‘ramazan atmosferine uygun davranmalarını’ istediklerini belirten Özhaseki, “Daha çok fakir, dar gelirli, muhtaç olan insanların yanında olmalarını istiyoruz. Her akşam bir başka sofrada mutlaka olun. Sadece iftar yapıp ayrılmayın, onların da ihtiyaçları varsa gidermek açısından her türlü desteği verin” dedi.


Özhaseki, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan akşamlarında yapılabilecek faaliyetler her neyse onları yapmalarını istiyoruz. Başkanlarımızın özellikle ramazan akşamında o atmosfere uygun şekilde davranmalarını istiyoruz. Tabii bazen misafir olduğunuzda bir sofrada istemediğiniz bir manzarayla da karşılaşabiliyorsunuz. Belki de ev sahipliğinin gereği olarak insanlar elinde ne varsa o masaya dökmeye, koymaya çalışıyorlar. Bundan rahatsız olsanız da bir şey diyemiyorsunuz. Biz arkadaşlarımızın, belediye başkanlarımızın böyle bir ortamda asla bulunmamalarını istiyoruz.

Lüks otellerde veyahut zengin görüntülü, biraz müsriflik, israf olarak adlandırabileceğimiz sofralara asla oturmamalarını tembih ediyoruz. Bunu yaparken emin olun inancımızın bir parçası olarak bunu söylüyoruz. Daha çok fakir, dar gelirli, muhtaç olan insanların yanında olmalarını istiyoruz. Her akşam bir başka sofrada mutlaka olun. Eşinizle, dostlarınızla birlikte gidin. Gittiğiniz zaman özel olarak aileyi seçin. Onların ihtiyaçlarını tespit edin. Sadece bir iftar yapıp ayrılmayın, onların da ihtiyaçları varsa gidermek açısından her türlü desteği verin, telefonlarınızı verin, irtibatı devam ettirin istiyoruz.”

“İSTER İFTAR SOFRALARI KURUN, İSTER YARDIM EDİN”

Mehmet Özhaseki, ‘salgın’ gerekçesiyle iki yıldır ramazan çadırlarının kurulamadığının hatırlatılması üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İki sene kadar toplu iftar yemekleri verilmesini biz de istemedik ama şimdi mahallelerde kuran arkadaşlarımız var. Her bir mahallede ayrı ayrı akşam çadır kurup iftar veren arkadaşlarımız var. Bazı arkadaşlarımız bir araya gelmeyi tercih etmiyorlar. Özellikle gıda kolisi ve hediye çeki dağıtmayı daha uygun buluyorlar. Biz bu konuyu kendilerine bıraktık. İsterseniz iftar sofraları kurun, isterseniz ailelere yardım edin, siz de evlerine gidip onlarla birlikte orucunuzu açın diye tembihatta bulunuyoruz. O bölgenin, yörenin belki de kendine has bir durumundan dolayı böyle yapılmasının daha uygun olduğu kanaatine vardık. Bana göre de en uygun olan bu.”

Son güncelleme: 17:13 30.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı