• Turkhane Logo

AKP’li meclis üyesinin evinde 40 nüfus

31 Mart seçimleri öncesi, AKP’lilerin ev ve apartmanlarında yaşayan kişi sayılarının yüksekliği şaşırtıyor.

16:37 11 Ocak 2019 Cuma
AKP’li meclis üyesinin evinde 40 nüfus
31 Mart seçimleri öncesi, AKP’lilerin ev ve apartmanlarında yaşayan kişi sayılarının yüksekliği şaşırtıyor.

AKP’li meclis üyesinin evinde 40 kişinin kayıtlı olduğu ortaya çıkarken, bir başka AKP’li meclis üyesinin oturduğu binadaki bir dairede ise 18 kişi kayıtlı bulunuyor.

BİR EVDE 40 NÜFUS

31 Mart seçimleri yaklaşırken yine sandık ve seçim hileleri gündemde. Listelerin askıya çıkmasının ardından muhalefet seçmen listelerine odaklandı. Üsküdar Bulgurlu’da AKP’li belediye meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu’nun evinde 40 kişinin kayıtlı olduğu ortaya çıktı.


HAYALİ SEÇMEN İDDİASI

AKP’li meclis üyesi İlyas Karayel’in Bulgurlu’da yaşadığı binadaki bir dairede ise 18 kişi saptandı. Muhalefet bir dairede 40 kişinin nasıl kayıtlı olabileceğini araştırıyor. İki meclis üyesi örneği hayali seçmen veya birden fazla yerde oy kullanacak seçmen iddialarını gündeme getiriyor.

NÜFUSTAN FAZLA SEÇMEN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 24 Haziran seçimlerinden bu yana bin 700 seçmen fazlalığı oluştuğunu belirtti. Gürer, “Tabelasında 5 bin 800 yazılı ilçede seçmen sayısı 5 bin 900’e çıkmış. Burada AKP’li bir belediye başkanı görev yapıyor” dedi. CHP daha önce de İstanbul Adalar’da 500 hayali seçmen tespit ettiklerini açıklamıştı.

ULUDERE’DE NÜFUS YÜZDE 40 ARTMIŞ

HDP milletvekili Meral Danış Beştaş ise, Güneydoğu’da seçmen kaydırmaları yaşandığını ve sahte seçmen kayıtları yapıldığını belirtti. Yalnızca Şırnak Uludere’de 2018 genel seçimlerinde 5 bin 201 olan seçmen sayısının, kısa sürede 7 bin 163’e çıktığını söyleyen Beştaş, “Küçücük bir ilçede nüfus yüzde 40 artmış” ifadelerini kullandı.

ŞIRNAK, SİİRT VE ŞANLIURFA’DA SEÇMEN KAYDIRMA

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç da Şırnak, Siirt ve Şanlıurfa’da seçmen kadırması yapıldığı yönünde raporlar bulunduğunu belirterek, buralara HDP ile AKP seçmeni arasındaki fark kadar seçmen getirildiğini söyledi.
 

Son güncelleme: 16:37 11.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı