• Turkhane Logo

AKP’li Grup Başkanvekili'nin telefonunda kripto haberleşme programı çıktı!

Bedelli askerlik için ekran görüntüsü paylaştı gerçek ortaya çıktı...

23:56 17 Temmuz 2018 Salı
AKP’li Grup Başkanvekili'nin telefonunda kripto haberleşme programı çıktı!
Bedelli askerlik için ekran görüntüsü paylaştı gerçek ortaya çıktı...

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan bedelli askerliğin şartlarını açıklamasının ardından telefonu yoğunluktan kilitlendi. Bir takipçisinin yorumu üzerine telefonunun ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Turan’ın telefonunda kripto haberleşme uygulaması  Signal ‘in kurulu olduğu görülüyor.



KRİPTO PROGRAMLA KİMİNLE GÖRÜŞÜYOR?


Signal, Bylock, Kakao veya Viber gibi haberleşme yazılımlarını kullanan yurttaşları  ‘terör örgütü üyeliği’  ile itham hatta ihraç eden AKP iktidarının önemli isminin neden bir kripto haberleşme programı kullandığı merak konusu oldu. Kripto programla kimlerle ne görüştüğü bilinmeyen Turan’dan başka benzer uygulamaları kullanan AKP’li isimlerin olup olmadığı da bilinmiyor.

KİMDEN NEDEN KORKUYOR?

AKP iktidarının ilerleyen yıllarında iletişiminin dinlenmesini istemeyen milyonlarca yurttaşın kriptolu haberleşme programlarına rağbet gösterdiği bilinen bir gerçek. Ancak AKP’nin üst düzey isminin normal iletişim yolları yerine kriptolu yazılımlara başvurmasına anlam vermek zor. Turan kimden neden korkuyor da gizli iletişim yollarına başvuruyor merak konusu.

Bedelli askerlik açıklaması sonrası telefonunda 4 bin 465 mail, 3 bin 542 kısa mesaj ve 3 cevapsız çağrı olduğu görülen Turan’ın Signal üzerinde kaç cevapsız iletişimi olduğu ise yayınladığı ekran görüntünün çerçevesinin dışında bırakıldığından görülemedi. Telefonumuzu sosyal medyada paylaşan bedellici arkadaşlar, telefonumuz kilitlendi, kimseyle iletişim kuramaz olduk, bilgilerinize:)
Konunun farklı tarafları var (askeri/mali/yasama vs), görev bizden çıktı, anlayış bekliyoruz. selamlar — BÜLENT TURAN (@turanbulent) 17 Temmuz 2018 pic.twitter.com/eA3TfpKl30 — BÜLENT TURAN (@turanbulent) 17 Temmuz 2018

Son güncelleme: 23:56 17.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı