• Turkhane Logo

AKP’li Erdoğan, o yasayı veto etti; Dün yasayı savunan AKP’liler, bugün çevreci oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin oylarıyla kabul edilen filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2,5 yıl daha süre veren, torba yasanın 50’inci maddesini veto etti.

22:23 02 Aralık 2019 Pazartesi
AKP’li Erdoğan, o yasayı veto etti; Dün yasayı savunan AKP’liler, bugün çevreci oldu
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin oylarıyla kabul edilen filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2,5 yıl daha süre veren, torba yasanın 50’inci maddesini veto etti.





AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen yasa tasarısı, kamuoyu ve iklim aktivistlerinin büyük tepkisini çekmişti. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Demirören Medya Grubu’na bağlı CNN Türk’de yayınlanan Günün Ekonomisi programında 15 termik santraline baca filtresi takılması durumunda ortaya çıkacak maliyetin haber yapılması dikkat çekmişti.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin oylarıyla kabul edilen yasa tasarısını veto ederek TBMM’ye geri gönderdi. Erdoğan’ın yasayı veto ettiği AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından duyuruldu. Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Termik santrallere birkaç sene daha süre tanınmasını içeren yasa teklifi Cumhurbaşkanımız tarafından veto edilmiştir” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından “Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan önce sağlık, önce insan diyerek Afşin-Elbistan Termik Santralleri’nin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum.” paylaşım yapması dikkat çekti.
  Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan önce sağlık, önce insan diyerek Afşin-Elbistan Termik Santrallerinin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti.

Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum. — Mahir Ünal (@mahirunal) December 2, 2019
Kamuoyunun tepkisine rağmen Erdoğan’ın yasayı veto ettiği ana kadar hiçbir eleştiride bulunmayan AKP’liler biranda çevreci oldu.

Meclis’te 50. Madde’nin kabulüne dair 21 Kasım’da yapılan oylamaya 589 milletvekilinden 253’ü katılmış, 217’si (203 AKP+14MHP) kabul oyu vermişti. Gün içinde Meclis Genel Kurulu’nda çok sayıda muhalefet milletvekili söz alarak konuyu gündeme getirse ve hem halk sağlığı hem de gelecek için değişikliğe onay verilmemesini istese de; sıra oylamaya geldiğinde CHP’nin 139 milletvekilinden 25’i, HDP’nin 62 milletvekilinden 4’ü, İyi Parti’nin de 39 milletvekilinden 7’si salondaydı. Muhalefetin bu oylamaya olan düşük katılımı kamuoyunda ciddi tepki çekmişti.

Son güncelleme: 22:23 02.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı