• Turkhane Logo

AKP'li Durgut: Ne var gençler toplanmış sahur yapıyor, çatlayın

AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın sahur programına ilişkin görüntüler, Meclis'te gündeme geldi. AKP'li vekil Müşerref Pervin Tuba Durgut eleştirilere “Ne var orada? Gençler toplanmış sahur yapıyor" cevabını verdi.

20:41 12 Nisan 2022 Salı
AKP'li Durgut: Ne var gençler toplanmış sahur yapıyor, çatlayın
AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın sahur programına ilişkin görüntüler, Meclis'te gündeme geldi. AKP'li vekil Müşerref Pervin Tuba Durgut eleştirilere “Ne var orada? Gençler toplanmış sahur yapıyor" cevabını verdi.


AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın sahur programına ilişkin görüntüler Meclis Genel Kurul’da gündeme geldi. HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Türkiyede aç ve açıkta hiç kimse yok sözlerine tepki gösterdi. AKP Ağrı Gençlik Kolları’nın sahur programına ilişkin fotoğrafı gösteren Aydemir, İmam manda yoğurduna Medine hurması ve kestane balı tarifleri verirse cemaat bundan uzakta durmaz dedi. AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, Aydemir’e “Ne var orada? Gençler toplanmış sahur yapıyor yanıtını verdi.

İYİ Parti Grubu’nun, tarım sektöründeki girdi maliyetlerindeki artışa ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi üzerinde görüşüldü.


HDP Grubu adına söz alan Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin “Türkiyede aç açıkta kimse yok” sözlerine tepki gösterdi. Aydemir, Kirişci acaba neyin kafasını yaşıyor? Hangi ülkede yaşıyor, nerede yaşıyor? Eğer Türkiyede tarımsal anlamda bir sorun, sıkıntı yoksa... Buğday ithalatının yüzde 100üne yakınını şu anda Rusya ve Ukraynadan, savaş hâlinde olan bu 2 ülkeden ithal etmek zorunda bırakılan bir tarım ve çiftçi gerçeğiyle karşı karşıyayız dedi.

ANKAnın haberine göre Aydemir, kürsüden AK Parti Ağrı Gençlik Kollarının sahur programına ait bir fotoğraf göstererek sözlerini şöyle sürdürdü:

Kirişciye cevap olsun babında şunu söylüyorum: Ülkemizde muazzam atasözleri var, özellikle AKPnin aç ve açlıkla ilgili yapmış olduğu siyaseti çok iyi bir şekilde ifade eden ‘Eğer imam gülerse cemaat kahkaha atarmış.’ Bunun daha değişik versiyonları da var, onu sizin takdirlerinize sunuyorum. Bakın, eğer imam saraydan ejder meyveli ‘smoothie’ tarifi, yine, eğer, imam saraydan manda yoğurduna Medine hurması ve kestane balı tarifleri verirse cemaat bundan asla ve kata uzakta durmaz. O cemaat de imamına nazire yapar şekilde, işte, Ağrı Gençlik Kollarının gece saat iki buçuk, üçte vermiş olduğu bu sahurla cevabını vermiş olur diye konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ise yerinden Aydemir’e, “Ne varmış orada ne var orada. Ne var orada? Gençler toplanmış sahur yapıyor” karşılığını verdi.

Bunun üzerine Aydemir bir fotoğraf daha çıkararak, Burada ne var? Ekonomik kriz nedeniyle Manisa Turgutluda evine ekmek götüremediği için kendisini yakan vatandaş var; onun çocuğunun hakkı var, hakkı… Anladınız mı? Bu vatandaşın hakkı var; beyinlerinize, bilinçaltınıza, bedeninize yazın karşılığını verdi.

Durgut ise Çocukların hakkını siz çok iyi biliyorsunuz... Dağa kaçırdığınız çocukların... dedi.

ONLAR SAHUR SOFRASINDA, ÇATLAYIN

Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu halkı yanma pozisyonuna AKP hükûmeti zorladı. Niye? Çünkü evine ekmek götüremiyor. Neden götüremiyor? Recep Tayyip Erdoğan tarımdan gerekli nemalanmayı götüremediği, ‘beşli çete’ yol açamadığı için, yol açamadığı için... Bu insanlar aç, bu insanlar ekmeğe muhtaç. Bunun hesabını bu halk mutlak suretle soracaktır.”

Durgut’ta O gençleri Kandilde istiyorsunuz, onlar sahur sofrasında; çatlayın diye konuştu. 

Son güncelleme: 20:41 12.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı