• Turkhane Logo

AKP’li belediyenin yurt dışı gezileri gündem oldu: ABD, İsviçre, Balkanlar turu...

Borcu 1 milyarı aşan AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, önce muhtarları ardından il başkanı ve milletvekillerini ülke ülke gezdirdiği ortaya çıktı.

10:39 26 Eylül 2022 Pazartesi
AKP’li belediyenin yurt dışı gezileri gündem oldu: ABD, İsviçre, Balkanlar turu...
Borcu 1 milyarı aşan AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, önce muhtarları ardından il başkanı ve milletvekillerini ülke ülke gezdirdiği ortaya çıktı.

AKP’nin ekonomik krizi önlenemez hale getiren politikaları, milyonlarca yurttaşı yoksulluğa sürüklerken, 1 milyar TLnin üzerinde borcu olan AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin muhtarları Balkan gezilerine götürmesi; ayrıca Başkan Yücel Yılmaz’ın Habitat toplantısı için AKP il başkanı ve AKP Milletvekilleri de dahil 11 kişilik heyetle ABDye geziye gitmesi dikkat çekti.

Sözcü’den Deniz Ayhan imzalı habere göre, geziler bunlarla da sınırlı kalmadı:

► 15 Şubat 2022de alınan kararla İsviçrenin Malmö kentine ziyaret düzenlendi. Toplantıya katılacak 3 kişinin tüm masraflarını belediye karşıladı.


►14-18 Martta Çek Cumhuriyetinin Prag şehrine Dünya Çevre Eğitim Kongresine genel sekreter yardımcısı, çevre koruma dairesi, zabıta başkanları, çevre koruma ve iklim değişikliği şube müdür vekili ve Balıkesir Üniversitesinden bir öğretim görevlisi katıldı. Giderleri belediye ödedi.

►30 Haziran 7 Temmuz arasında Belgrada ziyaret planlandı. Geziye AKPli Başkan Yücel Yılmaz, AKPli Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, meclis üyeleri ve personelin gitmesine karar verildi. Konaklamayı belediye karşıladı.

►5-13 Haziranda Erasmus projeleri kapsamında İspanya Malagadaki çalıştaya da 3 kişi gönderildi.

►12-18 Haziran 2022 tarihleri arasında Avusturya ve Hırvatistana düzenlenen yurt dışı teknik çalışma ziyaretine genel sekreter yardımcısı gönderildi.

►AB Genişleme Günü toplantısı için 7 Temmuzda Brüksele gidilmesi karar alındı. Başkan Yılmazın yanı sıra AKPli vekil Yavuz Subaşı da katıldı.

►21-27 Eylülde Slow Food toplantısı İtalya Torinoda düzenlendi, 1 personel katıldı.

►15-19 Ekim tarihlerinde Fransa Pariste Paris 2022 Gıda Fuarına genel sekreter yardımcısı, kırsal hizmetler daire başkanı, şube müdür vekili, ziraat teknikeri gibi personellerin katılmasına karar verildi.

►26-30 Eylül tarihlerinde İtalya Verbaniada Doğa Kültür ve İklim Çevre değişikliğinde Sürdürülebilirlik teması ile bir toplantı yapılacağı ve iki katılımcının giderlerinin belediye bütçesinden ödeneceği açıklandı.

Son güncelleme: 10:39 26.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı