• Turkhane Logo

AKP’li başkana cinsel saldırı soruşturması

Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında 2022 yılında cinsel saldırı suçundan soruşturma açıldı. Soruşturma dosyasına giren skandal yazışmalar da ortaya çıktı. Demirtaş soruşturmaya rağmen belediye başkanı görevine devam ediyor.

09:50 21 Haziran 2023 Çarşamba
AKP’li başkana cinsel saldırı soruşturması
Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında 2022 yılında cinsel saldırı suçundan soruşturma açıldı. Soruşturma dosyasına giren skandal yazışmalar da ortaya çıktı. Demirtaş soruşturmaya rağmen belediye başkanı görevine devam ediyor.





Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında belediyede farklı zamanlarda iki kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.



Belediye başkanı hala görevine devam ederken soruşturma dosyasına giren yazışmalar ise dikkat çekti.



halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; Gülüç Belediyesi’nin AKP’li başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında 2022 yılında cinsel saldırı suçundan soruşturma başlatıldı. İddiaya göre AKP’li Demirtaş, 2017 yılında belediyede işe başlayan kadını yaklaşık 6 ay boyunca sözlü olarak tacize maruz bıraktı.



Ardından da 2021 yılında başka bir kadına, işe girişinden yaklaşık 2 ay sonra, cinsel saldırıda bulundu. Soruşturma devam ederken dosyaya giren yazışmalar ise skandal niteliğinde.



Soruşturmaya giren yazışmalara göre D.K. isimli kadın Başkan Demirtaş’a, “Başkanım o gün neye uğradığımı şaşırdım. Allah aşkına dövüyorsanız ‘aha yanağım burada’ dedim. Tuttunuz beni öptünüz. Ben çalışanınızım beni öpmeniz ne demek. İki haftadır kendime gelemedim. Ne çıkacağımı, ne de duracağımı bildim. Bir de kalçamı falan ellediniz o gün. Neye uğradığımı şaşırdım. Ne istiyorsunuz benden, ne olacağım ben sizin hayatınızda?” diye yazdı.



Başkan Demirtaş ise çalışanına, “Sen benim her şeyim olacaksın. Ben nerede dursam sen orada duracaksın. Yakaladığım yerde yapışacağım” diye yanıt verdi.



D. K. bu mesaja, “Yakaladığınız yerde nasıl yapışıyorsunuz bana, işim olmaz başkanım. Herkese bakıyor musunuz? Bakmayın artık bana” şeklinde karşılık veriyor.



Belediye başkanı ise ısrarını sürdürerek, “Herkeste kalça olmaz ki” diye karşılık verdi.



DEMİRTAŞ HALA GÖREVİNE DEVAM EDİYOR



İddiaların odağındaki Belediye Başkanı Demirtaş halen görevine devam ediyor. Hakkında başlatılan idari bir soruşturma ise bulunmuyor. Tüm bunların yanı sıra skandal yazışmaları soruşturma dosyasına giren belediye başkanı Demirtaş’a sahip çıkılması ise dikkat çekti. Demirtaş önceki gün ilçede Kano Kürek Kulübü açılışı düzenledi. Açılışa, AKP Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’, Başkan Demirtaş ile birlikte kurdele kesti.



halktv.com.tr’nin telefonla ulaştığı Demirtaş hakkında açılan soruşturmanın açık olduğunu ve devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı danışmanının ve programa katılan AKP’li siyasetçilerin kendisi hakkındaki dosyadan haberi olmadığını öne süren Demirtaş, “Açılışımız vardı. Davet ettik. Valimiz de törene katıldı. Dosyama ilişkin bir şey diyemem. Saadet Oruç Ereğlili zaten… Üniversiteye gelmişti. Davet ettik geldi” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 09:50 21.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı