• Turkhane Logo

AKP’de 15 milletvekili Süleyman Soylu’nun istifasını istedi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddiaları AKP’de 15 milletvekilini rahatsız etti.

11:47 10 Haziran 2021 Perşembe
AKP’de 15 milletvekili Süleyman Soylu’nun istifasını istedi
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddiaları AKP’de 15 milletvekilini rahatsız etti.


Milletvekillerinin, AKP yönetimine “Gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın” dediği belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre AKP içinde Soylu’nun açıklamalarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Soylu’nun Peker’e koruma verilmesinde, kendisinden önceki bakan veya bürokratları işaret etmesi, halen partide milletvekili olan isimlerin tepkisine yol açtı.


SELAMİ ALTINOK MU RAHATSIZ?

Edinilen bilgiye aralarında Soylu’dan önce İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü yapmış isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili, Soylu’nun açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı parti yönetimine bizzat iletti. Eski Emniyet Genel Müdürü şimdiki AKP Milletvekili Selami Altınok’un ismi akıllara geldi.

ERDOĞAN RAHATSIZ VEKİLLERLE GÖRÜŞMEDİ

Söz konusu milletvekillerinin önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedikleri, ancak yapılan iç değerlendirmelerde Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın görevlendirilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

SOYLU KENDİNDEN ÖNCEKİ DÖNEMİ ZAN ALTINDA BIRAKTI

Edinilen bilgiye göre, Soylu’nun Habertürk televizyonunda katıldığı programdan sonraki günlerde yapılan toplantıda milletvekilleri, Soylu’nun kendisinden önceki dönemi yok saydığı, hatta zan altında bıraktığını ifade ettiler.

TBMM’DE SORUŞTURMA AÇILSIN

Milletvekillerinin, “gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın” görüşünü de ilettikleri belirtildi.

Son güncelleme: 11:47 10.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı