• Turkhane Logo

​AKP, MHP'den belediyeyi aldı, müdürleri çöp toplamaya gönderdi

Kırşehir’de seçim sonuçlandı, kazananlar belli oldu ancak Cumhur İttifakı’nın bileşenleri AKP ve MHP arasındaki gerilim bitmedi.

16:41 10 Nisan 2019 Çarşamba
​AKP, MHP'den belediyeyi aldı, müdürleri çöp toplamaya gönderdi
Kırşehir’de seçim sonuçlandı, kazananlar belli oldu ancak Cumhur İttifakı’nın bileşenleri AKP ve MHP arasındaki gerilim bitmedi.



Seçim sırasında ve seçimden sonra oyların sayımı sırasında yaşanan gerginlik şimdi de belediye başkanları ile belediyede çalışan partililer arasında devam ediyor.

Kırşehir’in Mucur ilçesinde belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itirazlar olmuş ve AKP ile MHP arasında zaman zaman kavgaya dönüşen tartışmalar yaşanmıştı. Mucur Hükümet Konağındaki seçim kurulunda oy sayım işlemlerinde iptal edilen oy sayısının fazla olması nedeniyle yaşanan gerginlik polisler tarafından sonlandırılmıştı.


Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Mucurdaki seçimi AKP’li Atılgan Yılmaz 53 oy farkla kazanarak ilçenin yeni belediye başkanı oldu.

AKP’li Yılmaz, iddiaya göre mazbatasını alıp koltuğa oturduktan sonra yaptığı ilk icraatı, MHP’li belediye döneminde işe alındıkları bildirilen birisi kadın iki çalışanı Kayseri-Ankara karayolu kenarında ellerinde kağıt kalemle bekleterek yoldan geçen araçları sayma talimatını vermek oldu. İki çalışanın ayrıca terminale girmeden yol üstünde yolcu indiren şehirlerarası otobüsleri tespit etmekle de görevlendirildiği kaydedildi.

Mucurdaki uygulamaya benzer bir uygulamanın Çiçekdağında da olduğu belirtildi. Önceki dönem MHP idaresindeki Çiçekdağı Belediyesi 31 Mart seçimlerinde AKP’ye geçti. Belediye Başkanı seçilen ve göreve başlayan Hasan Hakanoğlu, MHP döneminde kurum müdürü olan personeli de temizlik işlerine verdiği ve çöp toplattığı ileri sürüldü. Söz konusu personelin kamyona çöp doldururken ve sokakları süpürürken çekilmiş fotoğraflarının sosyal medyada paylaşıldığı kaydedildi.

Son güncelleme: 16:41 10.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı