• Turkhane Logo

AKP kurucularından Hüseyin Çelik: AKP devlet partisi görüntüsü sergiliyor

AKP kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Erdoğan'ın danışmanı Mehmet Uçum için “Ne idüğü belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Sayın cumhurbaşkanı, bu adamın bunu yapmasına nasıl müsaade ediyor?” dedi.

10:25 23 Nisan 2024 Salı
AKP kurucularından Hüseyin Çelik: AKP devlet partisi görüntüsü sergiliyor
AKP kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Erdoğan'ın danışmanı Mehmet Uçum için “Ne idüğü belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Sayın cumhurbaşkanı, bu adamın bunu yapmasına nasıl müsaade ediyor?” dedi.

 



Hüseyin Çelik 31 Mart seçim sonuçlarını ve AKP’yi Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye değerlendirdi. Çelik 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Van’da yaşanan mazbata krizi ile ilgili ‘haksızlık’ vurgusu yapan AKP’li isimleri tehdit eden Erdoğan’ın danışmanı Mehmet Uçum için ‘Ne idüğü belirsiz adam’ tabirini kullandı.



“Sarayda kanunların efendisi haline getirilmiş bir komünist bozuntusu var”



Biz Sayın Erdoğan’ı kendi arkadaşlarının hukukunu, kendi hukuku kabul eden bir lider olarak gördük ve uzun yıllar birlikteliğimizin esası buydu. Fakat görüyorum ki bugün bu bozulmuş durumda.



Ben AK Parti’nin programını yazan 10 kişiden biriyim. İlk grup başkan vekillerinden biriyim. AK Parti’nin ilk kültür bakanıyım, en uzun süreli milli eğitim bakanıyım. 6 yıl kesintisiz parti sözcülüğü yaptım. Beni bir kenara bırakın, aktif değilim, partide şimdi bir görevim yok.



Sayın Hayati Yazıcı daha İstanbul Büyükşehir’den beri cumhurbaşkanının yanında, birçok netameli hukuk davasında yanında durmuş, çözüm üretmiş biri. Bugün de AK Parti’nin siyasi ve hukuki işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı. Sayın Aziz Babuşçu parti için önemli bir isim. Ardahan eski milletvekili sayın Prof. Dr. Orhan Atalay bir ahlak abidesi.



Van’daki mazbata verildi, verilmedi meselesinden ötürü bazı açıklamalar yaptık. Benim söylediğimi, Hayati Bey’in söylediğini kendinizce doğru bulmayıp, eleştirebilirsiniz ama sarayda kanunların efendisi! konumuna getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Bu arkadaş Anayasa Mahkemesi’ne, AK Partililere, bizlere kendi aklınca ayar çekiyor.



“Ne idüğü belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Erdoğan nasıl müsaade ediyor?”



Hayati Yazıcı, partideki ikinci adamdır. Ama ne idüğü belirsiz bir adam ona parmak sallıyor. Racon kesiyor. Bizim yaptıklarımız kaydediliyormuş. Kendini devlet yerine koyuyor. Bu yenilir, yutulur bir şey değildir. Sayın cumhurbaşkanı, bu adamın bunu yapmasına nasıl müsaade ediyor?



“Siz devletin partisi olmuşsanız ve buradan dönmezseniz ebediyen kaybedersiniz”



Erdoğan o zaman “Elbette biz milletin partisiyiz” dedi. AK Parti böyle kuruldu. Parti, programına göre gerçek anlamda sivil bir organizasyondur, sivil harekettir. Bunun gereğini de iktidarının ilk yarısında yaptı.



Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi olaylardan sonra AK Parti, Milletin partisi olmaktan ziyade devletin partisi olmayı tercih eden bir rotaya girdi.



Siz devletin partisi olmuşsanız ve buradan dönmezseniz ebediyen kaybedersiniz.



“AK Parti devlet partisi olma görüntüsü sergiliyor”



Mesela 1950’de seçimi kaybeden CHP sadece devletin partisi değildi, kendisini devletin ta kendisi kabul ediyordu.



İsmet Paşa Atatürk’ün mallarının hazineye devrine dair meclisteki tezkereyi okuyunca “niye CHP’ye değil devlete” diye milletvekilleri itiraz ediyorlar. İsmet Paşa da “devletle CHP farklı şeyler mi” diyor, bu derece devletle özdeşleşmiş bir yapı vardı. CHP’nin il başkanları valiydi, kaymakamları ilçe başkanıydı ama bence oradaki durum daha çok kitabına uydurulmuştu. Çünkü kanunda yeri vardı, kanunla bunu düzenlemişlerdi



Şu anda görevlerini layıkıyla yapan valileri, kaymakamları tenzih ediyorum tabii. Biz, valileri AK Parti il valisi haline getirdik. Kaymakamı AK Parti ilçe kaymakamı haline getirdik.



AK Parti, devlet partisi olma görüntüsü sergiliyor. Bu devletçi refleks ve hürriyetleri güvenliğe kurban eden bu yapı, kesinlikle kaybeder. Bundan sonra da kaybeder.



Röportajda öne çıkan diğer başlık şöyle;



* Seçim sonuçları CHP’nin hanesine artı yazar ama köprünün altından çok su akabilir. Kılıçdaroğlu da olsa bu sonuç alınacaktı.



* MHP’yle ittifak AK Parti’yi kimlik çizgisine götürdü.



* MHP’yle ittifak yüzünden AK Parti’ye giden Kürt oyları dip yaptı.



*AK Parti MHP’ye mahkum oldu.



* MHP özgül ağırlığının 20 katı iktidar üzerinde etkiye, yetkiye sahip.



* AK Parti fabrika ayarlarına dönerse yoluna devam eder.



* Erdoğan’ın kendisiyle bir hesaplaşması gerekiyor.



* Erdoğan’a uyarı: Etrafınıza topladığınız insanların kim olduğuna dikkat etmeniz gerekir.



* Kusura bakmayın, kadro hareketi olmaktan çıktınız.



* AK Parti’nin topu buradan çevirmesi mümkün.

Son güncelleme: 10:25 23.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı